Comunitat Valenciana

El PP recorrerà l'arxiu de la causa contra Ribó per l'enquesta fallera

  • VALÈNCIA, 26 (EUROPA PRESS)

El grup municipal 'popular' en l'Ajuntament de València, el seu assessor i denunciant Luis Salom, i el Partit Popular de la Comunitat Valenciana (PPCV) recorreran el sobreseïment de les actuacions obertes pel Jutjat d'Instrucció número 9 contra l'alcalde de la ciutat, Joan Ribó, per negar al PP local i el seu assessor l'expedient de l'enquesta sobre les Falles.

L'assessor dels 'populars' en el consistori valencià, com a denunciant, el propi grup municipal, com a acusació particular, i el PPCV, com a acusació popular, recorreran la interlocutòria d'aquest dijous per la qual el jutge ha decidit arxivar el cas, segons han informat els 'populars' a Europa Press.

"OBVIA RESOLUCIONS"

El grup municipal al·legarà que la interlocutòria "obvia les resolucions del Síndic de Greuges, el Defensor del Poble i el Consell de Transparència que diuen que l'alcalde està obligat per llei a donar la informació i reconeixen que no la va entregar durant més de 200 dies". A més, asseguren que sí van demanar la informació mitjançant recurs de reposició, al contrari del que explica el magistrat, que indica que no ho van fer. De fet, afigen que Alcaldia continua sense resoldre-ho.

Per la seua banda, l'assessor del grup municipal del PP Luis Salom -denunciant de la causa- critica que el jutge basa l'arxivament de les actuacions contra Ribó en què no es va presentar aquest recurs de reposició quan eixe escrit sí consta en la denúncia que va originar aquest procediment, assegura Salom.

De fet, afirma que "el 90% de la denúncia es basa en la negativa acreditada de l'alcalde a tramitar el recurs de reposició" i insisteix que "nou mesos després, segueix sense tramitar-se ni resoldre's". En concret, l'assessor sosté que la presentació del recurs de reposició es basa en la denúncia en 29 documents dels 37 que la sustenten.

Entre aquests documents figuren preguntes escrites i orals en el ple de l'Ajuntament, comissions informatives, queixes al Síndic de Greuges, queixes al Defensor del Poble i una Reclamació al Consell de Transparència, entre d'altres. "Tota aquesta documentació, 29 documents aportats a la denúncia, han passat absolutament inadvertits en seu judicial", lamenta Salom.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento