Comunitat Valenciana

Més de 7.000 persones participen en el sorteig de llotges per a la Batalla de Flors

  • El resultat es va publicar en la web, i les persones agraciades han rebut un codi per a accedir a la compra.
  • La venda s'ha efectuat enguany combinant novament la modalitat presencial amb la d'internet.
  • Hi ha altres 60 llotges que es vendran de manera tradicional en taquilla, el dissabte 28 de juliol.
Clavellos para la Battala de Flores
Clavellos para la Battala de Flores
AJUNTAMENT VALÈNCIA
Clavellos para la Battala de Flores

Un total de 7.089 persones han participat en el sorteig per a poder comprar algun de les 365 llotges que l'Ajuntament de València ha posat a la disposició dels ciutadans per a veure la Batalla de Flors. El regidor de Cultura Festiva, Pere Fuset, ha presidit aquest dimarts la celebració de la rifa.

Després del tancament del termini de sol·licituds, aquest passat dilluns, 365 persones han aconseguit l'oportunitat d'adquirir les seues llotges a través d'internet per a assistir a la festa, que tindrà lloc diumenge que ve.

Es tracta d'una iniciativa dirigida a garantir la igualtat d'oportunitats entre totes les persones que vulguen gaudir d'aquesta celebració centenària. Fa tres anys, l'accés de les entrades es va ampliar al sistema 'online', combinat amb la tradicional venda en taquilla.

No obstant açò, enguany "s'ha volgut anar més enllà" i, de la mateixa manera que se sortegen els accessos a la balconada municipal per a contemplar les 'mascletaes' falleres, també els interessats a assistir a la Batalla de Flors de la Gran Fira de València han pogut participar en un sorteig de places.

Les més de 7.000 persones interessades a optar a un d'aquestes llotges van formalitzar la seua sol·licitud en línia des de les 12 hores del divendres 20 de juliol fins a les 14 hores d'aquest passat dilluns. Quasi 24 hores després, s'ha celebrat el sorteig en la Sala de Premsa de l'Ajuntament, davant el notari Juan Francisco Herrera García-Canturri, emés en directe per 'streaming'.

Sistema del sorteig

El sorteig s'ha realitzat mitjançant un programa informàtic que ha emés sis nombres a l'atzar amb una separació mínima de 73 nombres entre ells. Els cinc primers nombres seleccionats han determinat cinc blocs de 73 persones inscrites, la del nombre extret i les 72 següents, que podran comprar una llotja.

El sisé nombre seleccionat, juntament amb els 72 següents, conformen una llista de reserva de 73 persones inscrites, per si hi ha participants seleccionats que finalment no poden comprar la seua llotja.

La venda de les llotges de la tradicional Batalla de Flors s'ha efectuat enguany combinant novament la modalitat presencial amb la d'internet. Les persones interessades van emplenar un formulari en la web del certamen on van indicar el seu nom, cognoms, document d'identificació, telèfon i correu electrònic.

Després del sorteig, el resultat es publicarà en la mateixa web, i les persones agraciades rebran en el seu correu electrònic una notificació amb un codi per a accedir a la web de compra.

Aquestes 365 persones podran comprar la seua llotja a partir d'aquest dimarts a les 20 hores i fins a les 14 hores d'aquest dijous. Si algú desisteix del seu dret, s'avisarà per ordre a les persones de la llista de reserva perquè puguen efectuar la compra fins a les 12 hores d'aquest dissabte.

Visites a la web des de 26 països del món

Fuset ha explicat que, en total, la web ha rebut visites des de 26 països del món i de pràcticament tots els racons d'Espanya. Quant a les connexions, la majoria d'elles (75,9%) s'han realitzat des de dispositius mòbils; i la resta, des d'ordinadors (21,4%) i des de tauletes (2,7%).

Des de l'any passat, el nombre de llotges disponibles per a presenciar la Batalla de Flors s'ha incrementat fins als 500, per a facilitar que més gent puga viure directament aquesta tradicional festa valenciana.

Una altra de les novetats d'enguany és que cada llotja serà de vuit persones, mentre que fins a l'any passat eren de sis persones. Per tant, la capacitat total passarà de 3.000 a 4.000 persones en aquestes instal·lacions.

Es llançaran prop de dos milions de flors

Pere Fuset ha posat en valor que es "torne a potenciar una celebració emblemàtica com la de la Batalla de Flors", gràcies a aqueix increment d'entrades per la major capacitat de les llotges. A més, dels 365 llotges de venda per sorteig, hi ha altres 60 més que es vendran de manera tradicional en taquilla, el dissabte 28 de juliol.

El preu per cadira es mantindrà en els cinc euros habituals. Les llotges, per tant, passaran a costar 40 euros. Altres 75 llotges es reserven per a necessitats protocol·làries.

D'altra banda, el regidor de Cultura Festiva ha visitat els camps on es conreen els 'clavellons' que s'utilitzaran diumenge que ve en la Batalla. L'encarregat de subministrar les flors, Miguel Galán, ha mostrat a l'edil la grandària dels exemplars i ha assegurat que la recollida definitiva serà "molt similar" a la de l'any passat, amb prop de dos milions de flors.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento