Comunitat Valenciana

FVET reclama que la possible pujada del gasoil no repercutisca en els transportistes

  • VALÈNCIA, 10 (EUROPA PRESS)
Gasolina, gasolinera, gasoil, IPC, preus, consum, petroli, carburant
Gasolina, gasolinera, gasoil, IPC, preus, consum, petroli, carburant
Europa Press - Archivo
Gasolina, gasolinera, gasoil, IPC, preus, consum, petroli, carburant

La Federació Valenciana d'Empresaris del Transport (FVET) ha reclamat aquest dimarts que la presumible pujada dels impostos que graven el gasoil no repercutisca en el seu sector perquè "suposaria un enorme gasto impossible d'assumir per molts dels transportistes que hi ha actualment en el mercat", segons ha informat l'entitat en un comunicat.

Amb motiu del dia del patró dels transportistes, des de FVET s'ha volgut reivindicar la figura del transportista i s'ha demanat al governe "diàleg" davant aquesta possible mesura "no anunciada formalment", al mateix temps que ha recordat que a Espanya "la majoria de les mercaderies es mouen per carretera".

"Creiem que, en cas en cas que es duga a terme aquesta proposta ha de retornar-se per la via del gasoil professional perquè, en cas contrari, seria inassumible i el nostre país podria quedar desabastit per falta no solament de professionals transportistes sinó també de tots aquells autònoms que utilitzen vehicles diesel", han subratllat des de la patronal del transport, que agrupa quasi mil empreses de transport de mercaderies per carretera integrades a través de huit associacions.

FVET ha assenyalat que l'equiparació de la fiscalitat del gasoil amb la de la gasolina "podria equivaldre a una pujada de fins a 15 cèntims per litre". "Ja som una de les activitats que major càrrega impositiva suporta així que no entenem per què una altra més que podria suposar una ralentització del creixement de la nostra economia ja que el nostre sector és fonamental en la generació de riquesa i ocupació i a més, tenim un paper estratègic per al funcionament del comerç, la indústria i el turisme", han defès.

AP-7

D'altra banda, des de FVET s'ha aplaudit la possible liberalització de l'AP-7 "més ara que estem coneixent possibles acords en l'ombra perquè el transport de mercaderies no circule per la N-340, la qual cosa ens obligaria a transitar per l'AP-7 amb un cost inassumible per als nostres transportistes".

"El peatge de l'AP-7 ha de desaparéixer una vegada finalitzada la concessió. Si pareix que hi ha unanimitat en la liberalització de l'AP-1, en la nostra Comunitat no podem tindre un desavantatge comparatiu", han assenyalat fonts de la patronal.

D'altra banda, davant els "dubtes polítics" que pareix que està plantejant l'ampliació de la V-21, des de FVET s'ha traslladat la necessitat de continuar aquesta obra ja que és "una infraestructura estratègica i una actuació necessària i irrenunciable que evitarà el col·lapse de l'entrada i eixida a València". En aquest sentit, han manifestat que aquesta obra "pot condicionar el futur del transport en aquesta província i, per tant, de tot el seu teixit econòmic".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento