Comunitat Valenciana

Ana Barceló es fixa com a prioritat baixar llistes d'espera

  • Per a aconseguir-ho anuncia col·laboració entre els diferents departaments de salut de la Comunitat Valenciana.
  • La consellera ha comparegut a Les Corts per a presentar les seues línies de treball després d'assumir el seu càrrec.
Ana Barceló, consellera de Sanitat Universial i Salut Pública.
Ana Barceló, consellera de Sanitat Universial i Salut Pública.
GVA
Ana Barceló, consellera de Sanitat Universial i Salut Pública.

La consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, ha indicat aquest dijous que s'ha fixat com a primer objectiu de la seua gestió al capdavant d'aquest departament la reducció de les llistes d'espera en la sanitat valenciana i ha anunciat per a açò la decisió de fomentar la "col·laboració interna" entre els equips dels diferents departaments de salut perquè "uns puguen assumir les llistes d'uns altres".

Barceló ha destacat que per a fer front a les llistes d'espera es valdrà de "tots els mecanismes" que hi ha "a la disposició de la Conselleria" i ha assenyalat es mantindran el pla de xoc de col·laboració públic-privada i l'autoconcert per a "contribuir a augmentar l'atenció mèdica".

Així mateix, ha ressaltat que "per a agilitzar l'activitat quirúrgica" es treballa en "criteris per a prioritzar en les llistes d'espera" amb "professionals i societats científiques" i atenent arguments "tècnics".

La responsable autonòmica s'ha pronunciat d'aquesta manera en el ple de Les Corts Valencianes, on ha comparegut a petició pròpia i del PP per a presentar les línies del seu departament en el que queda de legislatura després d'assumir-ho recentment després de deixar-ho Carmen Montón en ser nomenada ministra de Sanitat.

"El gran repte de l'atenció al pacient són les llistes d'espera", ha apuntat, després del que ha afirmat que aquesta és "la primera qüestió" que vol afrontar. "Els pacients no poden ser només un nombre. Són persones, amb un projecte de vida i des de l'administració no es pot afegir més dolor i incertesa als qui esperen un tractament", ha dit.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento