Comunitat Valenciana

El PSPV espera que no li facen "un Barcala" en la Diputació i defèn la liquidació de Divalterra

  • El sotssecretari general del PSPV i portaveu en Les Corts, Manolo Mata, ha destacat la necessitat que la Diputació de València tinga un nou president, que siga "progressista" i no se'ls faça "un Barcala", en referència al relleu del socialista Gabriel Echávarri pel 'popular' Luis Barcala a Alacant. A partir d'ací, ha assegurat que estaria "contentíssim" si es liquidara l'empresa pública Divalterra.
Manolo Mata en imatge d'arxiu
Manolo Mata en imatge d'arxiu
I.CABALLER/CORTS VALENCIANES - Archivo
Manolo Mata en imatge d'arxiu

Així s'ha pronunciat Mata en declaracions els mitjans en ser preguntat sobre el suport d'EUPV al candidat socialista per a rellevar Jorge Rodríguez -detingut en l'Operació Alqueria-, Toni Gaspar, condicionat al fet que s'inicie el tancament de Divalterra. Al seu juí, aquesta opinió és "respectable" i està "per damunt que hi haja un president que siga progressista i que no ens facen un Barcala també en la Diputació".

A partir d'ací, ha dit, es prendran decisions i "quan hi haja president segurament prendrà una decisió molt pertinent amb Divalterra". Preguntat sobre si serà la de tancar-la, ha indicat: "No ho sé, jo crec que seria una bona opció, però com no hi ha president encara... vorem".

"No sé si és complicat o no (el tancament) però, per descomptat, amb la història que té eixa empresa, els seus antecedents i altres, jo estaria contentíssim si es liquidara", ha dit, admetent que es tracta d'una actuació complexa: "Clar que és complex, que ací hi ha molta gent encara que va estar ajudant el 'ionqui dels diners' a fer coses i a més en càrrecs directius, clar que estan ací, que potser tenen un cost els acomiadaments... però és una empresa que per la seua tradició i actualitat mereixeria no existir".

Preguntat sobre si considera que ha faltat en Compromís contundència en l'actuació amb la cogerent de Divalterra, Agustina Brines, al no ser suspesa de militància i no haver dimitit del seu càrrec, sinó haver-se apartat de les seues funcions, Mata ha indicat que és una altra força política i el que faça li pareixerà bé.

"Bastants problemes tinc jo amb els meus per a ficar-me amb els altres", ha ironitzat, al mateix temps que ha destacat que el PSPV ha actuat "de manera dolorosa i amb molta contundència".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento