Comunitat Valenciana

El PP vés "encertada" la resposta del Govern central sobre Capitania i el Botànic creu que el debat acaba de començar

  • El PP considera que la resposta del Govern central assenyalant que no preveu la cessió de Capitania a la Generalitat Valenciana és "encertada" i "fa bé en no cedir-li res", mentre que des dels partits del Botànic creuen que el debat sobre aquesta qüestió acaba de començar i no perden l'esperança.
Capitania General de València
Capitania General de València
Europa Press - Archivo
Capitania General de València

Els cinc grups parlamentaris s'han pronunciat aquest dimecres sobre la resposta del Govern al senador de Compromís Carles Mulet en la qual indica que no preveu la cessió a la Generalitat de l'edifici del Convent de Santo Domingo de València, seu de Capitania General, ja que la propietat "segueix sent d'interés per a la defensa nacional" i "no està inclosa en cap de les actuacions de racionalització d'infraestructures" del Ministeri. Al maig Les Corts van aprovar exigir la "desmilitarització" de l'edifici.

La primera a reaccionar ha sigut la portaveu del PP, Isabel Bonig, que ha indicat que, "sense que servisca de precedent", considera que la resposta del Govern de Pedro Sánchez és "encertada" perquè "era un despropòsit el que es va aprovar en Les Corts", amb el vot del Botànic i l'abstenció de Ciutadans.

Ha assenyalat que les prioritats dels ciutadans estan en altres àrees com sanitat i educació i no "en aquestes ximpleries" com desmilitaritzar un edifici que és de l'Estat, que està conservat i "ha de conservar la seua naturalesa i funció". A més, ha indicat, "poc s'ha de fiar el Govern de Pedro Sánchez del de Ximo Puig, fa bé en no cedir-li res".

Per la seua banda, la portaveu de Ciutadans, Mari Carmen Sánchez, ha indicat que aquest edifici té la seua funció essencial, el treball de conservació que es fa en ell és "meravellós" i, al seu juí, està "fora de tot debat eixa desmilitarització i cessió". Així mateix, ha ressaltat que aquesta qüestió demostra "la falta de diàleg del Govern de Pedro Sánchez amb el de Ximo Puig", que "torna a passar per alt eixes suposades exigències" valencianes.

Maria Josep Ortega (Compromís) ha assenyalat que no perd "l'esperança" i creu que el Govern reconsiderarà aquesta posició. "Si ens diguera que no sense asseure's a parlar si més no seria decebedor per a tots", ha dit, especialment per als socialistes. Segons ha dit, la seua ubicació en el centre de València "no és essencial per a la defensa territorial i fins i tot estaria millor en un altre lloc".

La diputada de Podem Llum Quiñonero ha destacat que és la primera vegada que el Govern contesta una proposta d'aquest tipus i ara "s'obri el debat" sobre un edifici "emblemàtic" i és "raonable" que els militars establisquen quals són els llocs més adequats per a desenvolupar la seua activitat. "El debat està obert, seguirem intentant-ho", ha dit.

Finalment, el portaveu socialista, Manolo Mata, ha coincidit que el debat "acaba de començar" i espera que al final, algun dia, aquest siga un edifici "d'ús públic gestionat per la Generalitat". Ha recordat que l'OTAN i altres organismes "estan intentant que les instal·lacions estratègiques estiguen fora de les ciutats pel risc que suposa", per la qual cosa ha de ser "resituat".

En qualsevol cas, considera que la resposta "és l'adequada, és la que toca", i ha agregat: "Si per a ells és estratègic per a la defensa nacional, intentarem que deixe de ser-ho".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento