Comunitat Valenciana

Ford Almussafes avança la fi de l'ERTE dues setmanes

  • L'empresa recupera a partir del pròxim dilluns 2 de juliol els dos torns en la planta de motors.
  • La decisió coincideix amb el llançament del tot terreny Edge als Estats Units.
Planta de Ford Almussafes
Planta de Ford Almussafes
FORD - Archivo
Planta de Ford Almussafes

La factoria valenciana de Ford Almussafes acabarà dos setmanes abans del previst amb l'Expedient de Regulació Temporal d'Ocupació (ERTO) que afectava de forma rotatòria 380 treballadors i tornarà a recuperar els dos torns de producció en la planta de motors a partir del pròxim dilluns, 2 de juliol, segons han explicat a Europa Press fonts sindicals.

La decisió coincideix amb el llançament del tot terreny Edge als Estats Units i se suma a la falta de personal que viurà la planta a l'estiu, després que els empleats no accediren a avançar les seues vacances a juny, com al principi va proposar l'empresa, han explicat les mateixes fonts.

Així, la mitat de la plantilla de motors, formada per 940 treballadors se n'anirà de vacances al juliol i l'altra mitat a l'agost, de manera que durant sis setmanes entre el 17 de juliol i el 20 d'agost tornarà a haver-hi un sol torn de treball.

De fet, davant les necessitats de producció actuals, s'estudia la possibilitat de convocar jornades extraordinàries de producció en els dissabtes de la temporada estival.

El portaveu d'UGT PV en Ford Almussafes, Carlos Faubel, ha celebrat la "bona notícia": "Ja era hora de tornar a la normalitat" en la planta de motors. "Hi havia ganes", ha subratllat, d'acabar amb aquest ERTO, que va entrar en vigor el passat 2 de maig, a penes dos dies després de concloure un altre que afectava 270 empleats.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento