Comunitat Valenciana

Via lliure per al trasllat de la subestació de Patraix

  • El Govern accepta la construcció d'una altra planta elèctrica en “una ubicació més idònia”.
  • L'Associació de Veïns de San Isidro recorda que l'acord municipal incloïa que fóra “soterrada i compactada”.
Subestación eléctrica de Patraix en imagen de archivo
Subestación eléctrica de Patraix en imagen de archivo
COMISIÓN PRO-TRASLADO - Archivo
Subestación eléctrica de Patraix en imagen de archivo

La subestació elèctrica de Patraix, focus de protestes veïnals en aquest districte de València des de la seua obertura i posterior explosió, al maig de 2007, es traslladarà finalment a “una ubicació més idònia”. El regidor de Desenvolupament Urbà, Vicent Sarrià, va anunciar ahir que el Govern central, a través del Ministeri d'Indústria, ha acceptat la petició de traslladar la instal·lació.

Així, va indicar que serà possible fer efectiu el trasllat d'aquesta planta a terrenys de la zona del nou llit del riu Túria, pròxims al Cementeri General de la ciutat, proposats fa anys pel Consistori. El regidor del PP Alfonso Novo va preguntar a l'Executiu central sobre “les gestions realitzades pel Govern municipal sobre aquest tema”.

En la contestació, que des del departament que dirigeix Sarrià s'ha remés al PP, s'indica que “el Ministeri d'Indústria ha valorat favorablement la petició de trasllat de la subestació elèctrica de Patraix a una altra ubicació més idònia, tal com s'arreplega en la proposta d'acord del Consell de Ministres per a la modificació d'aspectes puntuals de la planificació energètica, Pla de Desenvolupament de la Xarxa de Transport d'Energia Elèctrica 2015-2020”. Segons Sarrià, el disseny dependrà de Xarxa Elèctrica.

San Isidro exigeix que siga soterrada 

L'Associació de Veïns de San Isidro va recordar ahir tant a Sarrià com a l'Ajuntament que l'acord municipal aprovat en el seu moment per tots els grups polítics per al trasllat de la subestació al nou llit incloïa que fóra “soterrada i compactada”.

Des de la directiva de l'entitat també subratllen que aquesta va ser la postura que els va transmetre que defensaria l'actual Govern local davant Xarxa Elèctrica i recorden que el barri ja alberga infraestructures com les cotxeres de l'EMT i el metro en superfície.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento