Comunitat Valenciana

El sector d'ensenyament d'idiomes reclama mesures contra l'"intrusisme i la competència deslleial"

  • Associacions del sector de l'ensenyament d'idiomes han elaborat un document, que traslladaran a les institucions públiques valencianes, en el qual reclamen "major control i seguiment sobre les empreses que ofereixen classes d'idiomes i traduccions sense personal qualificat" amb la finalitat d'acabar amb l'"intrusisme i la competència deslleial".

Diverses entitats han participat en una reunió convocada per l'Associació de Centres d'Ensenyament d'Idiomes de la Comunitat Valenciana (Aceicova) i que ha comptat amb la participació del sector de la traducció i interpretació a través de la Xarxa de Traductors i Intèrprets de la Comunitat Valenciana Xarxa i l'Associació Valenciana d'Intèrprets de Conferència (AVIC), així com del sector formatiu representat per la Confederació Espanyola d'empreses de Formació (CECAP València).

El document denuncia que "cada vegada són més els centres d'ensenyament i traduccions que empren personal estranger, sense cap titulació ni formació com a docents o com a traductors, la qual cosa afecta directament els alumnes i consumidors, perquè la qualitat del servei és mínima".

En la mateixa línia, la presidenta d'Aceicova, María Vicente, lamenta "la competència deslleial que pateixen en escoles, acadèmies i centres d'idiomes per part d'empreses i particulars que no compleixen amb tots els requisits legals, oferint preus tan baixos com la qualitat dels seus serveis".

Aceicova, AVIC, CECAP València i Xarxa proposaran les administracions cooperar en campanyes formatives sobre els mínims exigibles per part dels ciutadans a l'hora de contractar aquests serveis i conscienciar sobre el perjuí que causa acceptar pagar sense factura.

A més, es proposen treballar per a endurir les mesures de control i seguiment sobre els "centres pirata" i particulars que ofereixen els seus serveis fora de la legalitat, a fi que el sector dels idiomes complisca els estàndards de qualitat exigits.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento