Comunitat Valenciana

Seixanta de les 400 cases del Consistori en el Cabanyal segueixen ocupades

  • Entitats veïnals demanen "celeritat" en la rehabilitació de la zona zero i reconeixen millores en la neteja.
  • El Govern local ha aprovat la reurbanització dels carrers del barri més castigades per la degradació.
Miembros de la Federación de Vecinos y de otras entidades han visitado la zona cero del barrio.
Miembros de la Federación de Vecinos y de otras entidades han visitado la zona cero del barrio.
20MINUTOS.ES
Miembros de la Federación de Vecinos y de otras entidades han visitado la zona cero del barrio.

Una de les assignatures pendents del barri del Cabanyal és la rehabilitació, no solament dels carrers, sinó dels habitatges. Actualment, dels 400 que té en propietat l'Ajuntament (l'anterior Govern del PP les comprava per a derrocar-les i facilitar així l'ampliació de Blasco Ibáñez fins al mar), unes 60 estan ocupades il·legalment, la majoria en els blocs de portuaris, on el Consistori, a través de Aumsa, realitza un estudi per a la seua rehabilitació.

El portaveu de la plataforma Salvem el Cabanyal, Faustino Villora, ha demanat aquest dilluns més informació sobre l'estat real dels projectes, especialment del pla de rehabilitació de les 400 habitatges municipals, ja que la seua eixida al mercat del lloguer amb preus públics serviria per a frenar l'augment de preus que està patint el barri i per a evitar la degradació. A més, ha dit que, mentre el problema de les ferralleries "s'ha atenuat", el del tràfic de drogues segueix estès, especialment en el carrer Pescadors.

Aquestes declaracions s'han produït en el marc de la visita que la presidenta de la Federació de Veïns, María José Broseta, ha realitzat a l'anomenada zona zero del barri acompanyada per part de la seua directiva, al costat de l'associació de veïns i a la plataforma Salvem el Cabanyal.

La visita ha servit com a tret d'eixida de la XXVIII Setmana Ciutadana, que ha començat aquest dilluns i que, entre altres actes, comptarà amb una taula redona sobre oci i turisme aquest dimarts a les 18.00 hores en l'Ateneu.

Durant el recorregut pels carrers Sant Pere, Pescadors i adjacents, els representants veïnals han comprovat que en la part més degradada del Cabanyal "hi ha hagut pocs avanços" en els últims tres anys. Cases en ruïnes, solars, voreres i asfalt en molt mal estat conformen el paisatge urbà.

Després de la visita, Broseta ha reclamat "major celeritat" en l'execució dels projectes de reurbanització, així com en la rehabilitació d'habitatges: "Sabem que el barri estava molt degradat després dels anys d'abandó que va patir amb l'anterior Govern del PP, però creiem que en aquests tres anys una mica més es podia haver fet, els veïns i veïnes del Cabanyal no poden esperar més, l'administració ha de ser més àgil", ha afirmat.

L'Ajuntament de València va aprovar el passat 8 de juny la reurbanització de els carrers Barraca, Reina i Doctor Lluch en els trams de la zona zero, la més afectada per les expropiacions i enderrocaments, i que va ser exclosa del pla aprovat en 2010.

Millora "important" en la neteja

Per la seua banda, la presidenta de l'associació de Veïns del Cabanyal, Pepa Dasí, ha reconegut que, quant a neteja, "s'ha notat una millora important en els últims dos anys", però ha augurat que els problemes de convivència derivats dels sorolls augmentaran aquest estiu per la fi del curs escolar i la realització de tot tipus de festes i activitats en el carrer.

Dasí també ha lamentat que la instal·lació de la reguarda de la Policia Local en la zona zero "no ha ajudat molt a dissuadir" perquè, segons ha manifestat, no té horari fix i "sol estar tancat per falta de personal”. Segons Dasí, "és veritat que quan flames vénen i responen però fa falta major presència policial en els carrers" del barri per a poder erradicar les problemàtiques específiques, ha afegit.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento