Comunitat Valenciana

El Col·legi d'Odontòlegs denuncia l'abandó de 20.000 pacients d'iDental València

  • El Col·legi d'Odontòlegs i Estomatólogos de València (ICOEV)ha denunciat l'abandó de tractaments que estan patint els prop de 20.000 pacients de les clíniques iDental de la província de València després del tancament "encobert" dels centres.
Una clínica Idental
Una clínica Idental
Europa Press
Una clínica Idental

Segons ha informat l'organització col·legial en un comunicat, l'ICOEV ha pogut constatar que les macroclíniques situades al carrer Mariano Cubells de València i Professora Ana Rojo d'Alfafar han tancat les portes "sense previ avís" després que es comunicara als treballadors que no han d'acudir al lloc de treball "sobre la base d'un permís retribuït".

La situació en aquestes clíniques ha anat "degenerant" en les últimes setmanes ja que els treballadors "no podien atendre els pacients per falta de material disponible", segons denuncia l'ICOEV. A més de l'"impagament" a proveïdors s'ha sumat el de salaris, la qual cosa va motivar que els empleats es declararen en tres dies en vaga fa dos setmanes.

Per tot açò, el president del Col·legi d'Odontòlegs de València, Enrique Llobell, ha instat la propietat d'iDental a "assumir les seues responsabilitats tant amb els pacients com amb els treballadors i a oferir als afectats una solució viable per a continuar els seus tractaments o retornar els diners a uns pacients que han acabat abandonats la seua sort i és que no pot ser que es queden sense dents i sense diners".

Llobell recorda que "lamentablement" no és la primera vegada que açò passa i que ja són "massa els casos de clíniques tancades i usuaris abandonats". El president dels odontòlegs valencians critica la "mercantilización" de l'Odontologia i com en algunesclíniques el pacient "ha deixat de ser tal per a convertir-se en un client al qual facturar".

Així mateix, ha criticat la "falta de regulació" especialment la de publicitat sanitària que, al seu parer, és un dels problemes al costat de la mercantilització de l'Odontologia que ha portat aaquestes situacions.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento