Comunitat Valenciana

València espera 45.000 amants dels esports i videojocs en el DreamHack

  • Es tracta de l'esdeveniment d'una de les majors xarxes de festivals de cultura i oci digital del món.
  • València, primera ciutat en acollir el congrés fora de Suècia, aspira a ser la seua seu oficial a Espanya.
DreamHack 2018
DreamHack 2018
Ajuntament de València
DreamHack 2018

La ciutat de València espera l'arribada de 45.000 amants dels videojocs i els esports -esports electrònics resultat de la professionalització del hobby dels videojocs- en la novena edició de DreamHack València, esdeveniment d'una de les majors xarxes de festivals de cultura i oci digital del món. Aquest certamen, de periodicitat anual, se celebrarà del 12 al 15 de juliol pròxims, una vegada més en les instal·lacions de Fira València.

Així ho ha indicat aquest dimecres el director de Dreamhack València, Arturo Castelló, en la roda de premsa que ha oferit per a presentar el festival. La capital valenciana, considerada "una parada fonamental entre del Wold Tour de Dreamhack, va ser la primera ciutat a realitzar un esdeveniment d'aquest tipus fora de Suècia -on es va celebrar per primera vegada en 1994- i aspira a convertir-se en seu oficial de DreamHack Espanya.

A més de València, aquest esdeveniment, que té un total d'onze cites al llarg de l'any, es pot gaudir a Las Vegas, Leipzig, Jönköping, Malmö, Tours, Austin, Mont-real, Atlanta o Denver. Aquest és l'únic festival que acull la diversitat d'ajuntar les empreses amb jugadors professionals de videojocs i també amb el públic amateur, i l'única cita a Espanya en la qual participen grans estreles internacionals dels esports electrònics, segons els seus responsables.

DreamHack València 2018 està organitzat per DreamHack, Encom Games i Fira València i compta amb com a patrocinadors amb Movistar i Monster Energy. Castelló, qui ha comparegut al costat de la primera tinent d'alcalde a València i regidora de Desenvolupament Econòmic i Turisme, Sandra Gómez, i el director de Gran Públic de Telefónica Comunitat Valenciana, Catalunya, Múrcia i Balears, Vicente Gisbert, ha ressaltat que aquest festival ocuparà 30.000 metres quadrats del recinte firal distribuït en tres pavellons.

Amb les principals empreses del sector

En aquesta edició s'espera reunir al costat dels més de 40.000 visitants, 3.000 participants i comptar amb la major velocitat instal·lada en una Lan Party a Espanya, un total de 20 gigues de velocitat oferits per Movistar. D'aquesta manera es duplica la velocitat respecte a l'edició de 2017, com ha precisat Gisbert, que ha valorat "l'aposta de Movistar per aquest esdeveniment" i ha garantit "la connexió a internet durant els quatre dies" de certamen.

El certamen valencià tindrà tres zones diferenciades: Zona LAN -amb la celebració d'una LAN Party de quatre dies amb activitats, competicions, concursos i novetats-, Zona esports -amb tornejos professionals de videojocs, alguns els més esperats de l'any a Espanya- i Zona Expo -amb les principals empreses del sector dels videojocs i la tecnologia, amb descomptes especials, activitats i concursos-. A més, hi haurà una Zona Dormitori en la qual podran descansar els assistents amb passe LAN o de competidor.

Cita més important per als gamers

Els responsables de DreamHack València han destacat que aquesta trobada s'ha convertit en la cita anual més important per als gamers espanyols, que enguany podran gaudir en directe de tornejos oficials de jocs com StarCraft II, Counter-Strike Global Offensive, RainBow Six, Fortnite, PUBG, Pokémon o BrawlHalla amb jugadors i equips professionals de més de vint països i més de 250.000 euros en premis.

Entre les novetats d'aquesta edició està la competició de Pokémon, que arriba per primera vegada a València, o el sorteig per a poder jugar amb Lolito Fdez, com ha dit Arturo Castelló, un dels "referents" d'aquest sector.

Els tornejos que tinguen lloc en DreamHack València es retransmetran en directe en sis idiomes a través d'Internet i Movistar+ per a milers d'espectadors en més de trenta països. "Estem davant una fita comunicativa. Movistar+ tindrà a més un plató dins de DreamHack València per on passaran els millors casters, influencers i comentaristes del sector", ha assenyalat Vicente Gisbert.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento