Comunitat Valenciana

Mata (PSPV) no veu "especialment greu" la condemna a Màxim Huerta per frau fiscal perquè "no és un delicte"

  • El sotssecretari del PSPV i síndic d'aquesta formació en Les Corts, Manolo Mata, ha manifestat aquest dimecres que no li pareix "especialment greu" la condemna al ministre de Cultura i Esport, Màxim Huerta, "al no ser un delicte". No obstant açò, ha puntualitzat: "El que em pareix dubtós és si va arribar a posar en coneixement del president del Govern eixa circumstància perquè s'haguera valorat el seu nomenament".
Manolo Mata en imatge d'arxiu
Manolo Mata en imatge d'arxiu
I.CABALLER/CORTS VALENCIANES
Manolo Mata en imatge d'arxiu

Així ho ha indicat Mata als mitjans de comunicació en els passadissos de les Corts, en relació a la informació que publica 'El Confidencial' que apunta que Huerta va ser condemnat en dos sentències emeses al maig de 2017 per infracció de l'article 191.1 de la Llei 58/2003 "per deixar d'ingressar en el termini establit en la normativa de cada tribut el deute tributari que haguera de resultar de la correcta autoliquidació de tribut", com a conseqüència de la presentació incorrecta de l'autoliquidació de l'impost sobre la renda de les persones físiques (IRPF) corresponent als tres exercicis 2006, 2007 i 2008.

Sobre aquest tema, ha subratllat que l'actual ministre "no ha comès cap delicte", sinó que "va tindre unes discrepàncies amb Hisenda en unes declaracions de fa 12, 11 i 10 anys, ha estat pledejant en via administrativa i finalment ha pagat". Al seu juí, és "cridanera" la quantitat que va haver d'abonar perquè "els seus ingressos són molt alts" atés que és "un escriptor famós i un gran comunicador".

"A mi ara el que em pareix dubtós és si va arribar a posar en coneixement del president del Govern eixa circumstància perquè s'haguera valorat el seu nomenament, però més enllà d'això al no ser un delicte no em pareix especialment greu", ha resolt.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento