Comunitat Valenciana

Brussel·les agraeix Espanya l'acolliment del vaixell 'Aquarius' i diu que és un exemple de solidaritat

  • La Comissió Europea ha valorat positivament la decisió del Govern de permetre en el port de València el desembarcament "per raons humanitàries" de la nau de salvament marítim 'Aquarius', que actualment es troba en alta mar enfront de les costes de Malta i Itàlia amb més de 600 migrants a bord, després de la negativa de les autoritats d'aquests països al fet que l'embarcació desembarque en un dels seus ports.

El comissari europeu de Migració, Assumptes d'Interior i Ciutadania, Dimitris Avramopoulos, ha dit a través del seu compte de Twitter que es tracta d'un exemple de "solidaritat real posada en pràctica cap a persones desesperades i vulnerables i també cap a altres Estats membres", alhora que ha agraït la decisió del president del Govern, Pedro Sánchez.

L'Executiu comunitari havia instat aquest dilluns a les autoritats italianes i malteses al fet que es coordinaren per a decidir qual és el port al que havia de dirigir-se el vaixell de rescat de persones en el Mediterrani 'Aquaris', que es troba detingut des d'aquest diumenge en un punt situat a 35 milles nàutiques d'Itàlia i 27 de Malta per ordre de la Guàrdia costanera italiana, amb més de cent menors a bord i diverses dones embarassades.

"El primer (per a la Comissió) és l'imperatiu humanitari, estem parlant d'éssers humans, inclosos menors. La prioritat de les dos autoritats (italiana i maltesa) ha de ser que aquestes persones reben l'atenció que necessiten", ha assegurat en roda de premsa el portaveu cap de la Comissió, Margaritis Schinas.

No obstant açò, "la Comissió no té competència en la gestió d'operacions de rescat i cerca en el mar, ni de coordinació de les operacions de rescat individuals", ha dit per la seua banda la portaveu comunitària de Migració, Natasha Bertaud, que ha insistit que la legislació internacional no determina què país ha de fer-se responsable del desembarcament sinó que "estableix criteris" per a orientar aquesta decisió.

VALÈNCIA ACOLLIRÀ EL VAIXELL

Sánchez ha donat instruccions perquè Espanya aculla el vaixell 'Aquarius', que navega amb més de 600 immigrants i refugiats "abandonats a la seua sort", rescatats per MSF i Sos Mediterráneo, l'entrada de la qual a Itàlia ha sigut impedida pel nou ministre de l'Interior, Matteo Salvini, mentre que les autoritats malteses han argumentat que és responsabilitat dels italians.

La destinació d'aquesta embarcació serà el port de València, prèvia coordinació amb la Generalitat Valenciana. "És la nostra obligació ajudar a evitar una catàstrofe humanitària i oferir un port segur a aquestes persones, complint d'aquesta manera amb les obligacions del Dret Internacional", ha afegit en un comunicat Presidència del Govern.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento