Comunitat Valenciana

Colau agraeix a València que aculla l'Aquarius i Carmena es mostra "feliç" davant la resposta del Govern espanyol

  • L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha agraït en el seu compte de Twitter al president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig; la vicepresidenta, Mónica Oltra; i l'alcalde de València, Joan Ribó, l'oferiment de la "València acollidora" perquè el vaixell Aquarius atraque en el port de la ciutat, mentre que l'alcaldessa de Madrid, Manuela Carmena, s'ha mostrat "feliç" en un altre tuit per "la resposta del govern espanyol sobre el vaixell".
Manuela Carmena i Ada Colau a Madrid
Manuela Carmena i Ada Colau a Madrid
AYUNTAMIENTO DE MADRIDM - Archivo
Manuela Carmena i Ada Colau a Madrid

Tots dos missatges arriben després que el president del Govern d'Espanya, Pedro Sánchez, haja donat instruccions perquè el port de València aculla el Aquarius, que navega amb més de 600 immigrants i refugiats "abandonats a la seua sort", rescatats per MSF i Sos Mediterráneo, l'entrada de la qual a Itàlia ha sigut impedida pel nou ministre de l'Interior, Matteo Salvini.

Colau ha titlat d'"esperançador" aquest "canvi de la política humanitària" per part de l'Executiu, mentre que Carmena ha considerat "de sentit comú escoltar la veu de tantes persones, organitzacions i ajuntaments -com València, Barcelona o Madrid- que han reclamat eixa humanitat tan necessària". "Els rebrem amb els braços oberts", ha agregat la primera edil madrilenya.

Altres representants municipals han valorat en els seus comptes de Twitter l'anunci que València acollirà l'Aquarius, entre ells, l'alcalde de la Corunya, Xulio Ferreiro, qui ha agraït Ribó i Oltra per oferir València com a port refugi, i a Colau per "despertar consciències", al mateix temps que ha afirmat que Sánchez "encerta a acceptar" l'arribada de l'embarcació.

La destinació del vaixell serà el port de València, prèvia coordinació amb la Generalitat Valenciana. "És la nostra obligació ajudar a evitar una catàstrofe humanitària i oferir un port segur a aquestes persones, complint d'aquesta manera amb les obligacions del Dret Internacional", ha afegit en un comunicat Presidència del Govern.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento