Comunitat Valenciana

PSPV diu que es constata que PP va crear un règim polític "corrupte" i "mai pensà en interessos dels valencians"

  • El secretari d'Organització del PSPV, José Muñoz, ha considerat que la sentència sobre la branca valenciana de Gürtel demostra que es va crear un règim polític "sustentat per la corrupció d'un PP que mai va pensar en els interessos dels valencians, sinó en el particular de les persones que formaven part de la pròpia organització".
José Muñoz
José Muñoz
PSPV - Archivo
José Muñoz

Així ho ha indicat Muñoz en declaracions als mitjans de comunicació, després de conéixer-se aquest dilluns que el Jutjat Central penal de l'Audiència Nacional ha condemnat a quatre anys de presó l'ex-secretari general del PPCV Ricardo Costa i absol únicament l'ex-vicepresident de la Generalitat Vicente Rambla pel finançament irregular del partit liderat aleshores per Francisco Camps en les eleccions de 2007 i 2008.

Sobre aquest tema, ha assenyalat que la sentència "torna a constatar una vegada més que el PP es va finançar irregularment" i que "va crear ací un règim polític que va fer creure a tots en l'imaginari col·lectiu que aquells que lluitaven contra la corrupció del PP eren antivalencians". No obstant açò, ha destacat que "hui els jutges ens donen la raó".

Muñoz ha recordat que la seua formació "va denunciar, va anar als tribunals i es va personar en tots els casos de corrupció" i ara eixe treball "ha tingut recompensa" en haver sigut condemnat el PPCV per finançament irregular. "Açò demostra que aquest règim polític amb aquest imaginari que ens van fer creure estava sustentat per la corrupció d'un PP que mai va pensar en els interessos dels valencians, sinó en l'interés particular de les persones que formaven part de la pròpia organització", ha subratllat.

En aquest sentit, ha assenyalat que ara són conscients que quan hi havia sobrecostos en l'obra publica, en els col·legis o en qualsevol altra qüestió que es feia a la Comunitat Valenciana, "darrere hi havia comissions que anaven a finançar irregularment el PP".

Al seu juí, "no és una bona notícia" perquè la Comunitat torna a carregar amb la hipoteca de la reputació que l'actual Consell està "intentant alçar". No obstant açò, ha valorat que "se sàpia tot el que va ocórrer durant eixos 20 anys de govern del PP".

"EL PP TÉ L'OPORTUNITAT DE REGENERAR-SE"

Preguntat pel que hauria de fer el PP després de la sentència, ha considerat que els 'populars' tenen "l'oportunitat de regenerar-se". No obstant açò, ha puntualitzat que si la renovació passa per fer que "els que manaven seguisquen manant a través d'interposats, poc van a regenar-se".

"Crec que ara hauran d'obrir el partit a la militància i haurien d'intentar construir el seu projecte polític, però estan en una situació complexa perquè la travessia judicial que li queda al PP és molt llarga. Tenen una oportunitat, però normalment el PP quan parla de democràcia i participació sol suspendre eixe examen", ha assenyalat.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento