Comunitat Valenciana

Ribó ofereix València com a port de l''Aquarius' i creu "inhumà" deixar un vaixell amb 600 refugiats "a la deriva"

  • L'alcalde de València, Joan Ribó, ha oferit aquest dilluns aquesta ciutat com a destinació del vaixell 'Aquarius', perquè aquesta embarcació que navega amb més de 600 immigrants i refugiats rescatats per MSF i Sos Mediterráneo en els últims dies en el mar Mediterrani puga atracar en un port d'aquest entorn.
Port de València
Port de València
APV - Archivo
Port de València

El primer edil ha recordat la condició de València com a "ciutat refugi" i ha considerat "absolutament inhumà que es deixe un vaixell a la deriva en eixa situació". Per açò, ha dit que des de la capital valenciana "anem a moure tots els dispositius perquè si no hi ha una altra possibilitat València siga el lloc d'atracador" d'aquesta embarcació.

Ribó ha realitzat aquest anunci després de participar en la presentació de la Carrera València contra el Càncer, en referir-se a l'embarcació 'Aquarius' i en lamentar que no se li permeta atracar en altres punts com Malta o Itàlia.

El responsable municipal ha agregat que ha comentat aquesta proposta amb la vicepresidenta de la Generalitat i consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra. "València té port i, per tant, anem a fer les gestions perquè siga el que ha pretès ser sempre i no se li va permetre en el seu moment, una ciutat refugi", ha subratllat.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento