Comunitat Valenciana

El Festival de les Arts tindrà un punt violeta contra agressions sexuals

  • La iniciativa es mantindrà en la resta de festivals musicals que s'organitzen a la Comunitat Valenciana.
  • L'espai informarà també als assistents sobre la prevenció de malalties de transmissió sexual.
  • L'esdeveniment, en el qual participaran més de 40.000 persones, deixarà un impacte econòmic de 17 milions.
La directora general del Institut Valencià de les Dones, María Such, junto a David Sánchez, promotor del Festival de Les Arts, y el secretario autonómico de la Agència Valenciana del Turisme, Fracesc Colomer, este jueves en València.
La directora general del Institut Valencià de les Dones, María Such, junto a David Sánchez, promotor del Festival de Les Arts, y el secretario autonómico de la Agència Valenciana del Turisme, Fracesc Colomer, este jueves en València.
20MINUTOS.ES
La directora general del Institut Valencià de les Dones, María Such, junto a David Sánchez, promotor del Festival de Les Arts, y el secretario autonómico de la Agència Valenciana del Turisme, Fracesc Colomer, este jueves en València.

L'Institut Valencià de la Dona obrirà en el Festival de les Arts -que se celebra aquest cap de setmana en la Ciutat de les Arts i les Ciències- un punt violeta contra les agressions sexuals que mantindrà en la resta de festivals musicals que s'organitzen a la Comunitat Valenciana. En aquest espai, Calcsicova també informarà sobre la prevenció de malalties de transmissió sexual.

Així ho han anunciat aquest dijous la directora de l'Institut, María Such, en roda de premsa acompanyada del secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, i un dels promotors de l'esdeveniment, David Sánchez.

El Festival de les Arts és el primer dels certàmens aglutinats en les marques Mediterranew Fest i Mediterranew Music que cedirà un espai a la Generalitat Valenciana perquè es puguen instal·lar aquests punts que tenen com a objectiu informar, previndre i atendre possibles agressions sexuals. Fins al moment uns 10 esdeveniments s'han sumat a aquesta iniciativa.

D'aquesta manera, Such ha explicat que un total de 14 professionals dels centres dona 24 hores, entre psicòlogues i treballadores socials, atendran aquest espai, deu d'elles el divendres i quatre el dissabte entre les 17.00 i les 23.00 hores. Sobre aquest tema, ha explicat que en aquesta edició aquest horari i personal està condicionat a no deixar desatesos els centres 24 hores però que ja es plantegen per a les pròximes cites reforçar la plantilla amb contractacions de professionals externs.

Ha recordat que més d'un 40 per cent dels espanyols considera en major o menor grau que l'alcohol és sovint el causant que un home viole una dona, segons la primera enquesta sobre percepció social de la violència sexual elaborada per la Delegació del Govern per a la Violència de Gènere publicada amb l'Executiu en funcions. A més, ha apuntat que només el 18% les violacions es produeix entre desconeguts mentre que la resta es dóna en l'àmbit familiar o conjugal.

Per açò, ha destacat la importància de la instal·lació d'aquests punts perquè els assistents a aquests festivals, joves la majoria, puguen acostar-se a conéixer el treball que es realitza en els centres dona 24 hores ja que molts d'ells els desconeixen. A més, repartiran pamflets sobre com millorar la convivència i el respecte en els recintes i en cas que es produïra alguna agressió assessoraran i acompanyaran la víctima.

Cartell

El Festival de Les Arts se celebra 8 i 9 de juny en la Ciutat de les Arts i les Ciències de València, però des de fa un mes ja estan totes les entrades esgotades per a veure Crystal Fighters, Lori Meyers, Dorian, Mando Diao o Carlos Sadness com a caps de cartell, i que també compta, com tots els anys, amb grups valencians com La Habitación Roja o L'Emperador entre d'altres. El promotor ha destacat que més de 40.000 persones passaran enguany pel festival, que deixa un impacte econòmic de 17 milions i suposa 1.200 lloc de treball.

De fet, ha comentat que el recinte s'ha quedat ja xicotet i que els agradaria seguir creixent en aquest entorn idíl·lic, però que per a açò "CACSA i la Generalitat també tenen què dir". La pròxima edició ja està confirmada per al 7 i 8 de juny del pròxim any.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento