Comunitat Valenciana

Xambó (CVMC): "Si he contestat malament ha sigut contra informacions inacceptables, estic en el meu dret per a fer-ho"

  • El membre de la Corporació Valenciana de Mitjans de comunicació (CVMC) Rafa Xambó ha destacat el seu compromís amb la llibertat d'expressió, els drets de la ciutadania i contra els abusos del poder i la defensa del "periodisme de qualitat" i, en aquest sentit, ha subratllat que si en alguna ocasió ha contestat "amb roïnes paraules" ha sigut "contra informacions i avaluacions per part de determinats mitjans que considerava inacceptables".

"Estic en el meu dret d'exercici de la llibertat d'expressió per a fer-ho. La llibertat d'expressió és una condició de democràcia plena i garantia d'una opinió pública crítica. Si la llibertat té algun significat és el dret de dir-li en poder el que no vol escoltar", ha emfatitzat.

Així ho ha indicat Xambó en una compareixença en la comissió de Radiotelevisió Valenciana i de l'espai Audiovisual de Les Corts a la qual ha acudit a petició de Ciutadans per una "possible incompatibilitat pels seus greus i continuades declaracions contra els estaments públics, grups polítics i sector periodístic".

El diputat d la formació taronja Toni Subiela li ha demanat el seu cessament per "ètica i estètica" en considerar que algunes de les seues afirmacions i tuits eren "desqualificacions i faltes de respecte" impròpies d'una persona que ocupava un càrrec en la CVMC perquè "embruten" el "bon nom" de l'ens públic.

Sobre aquest tema, el membre del Consell Rector, a proposta de Compromís, ha instat el parlamentari al fet que li diguera "en quina cosa" l'exercici de la seua "llibertat d'expressió ha perjudicat la corporació o té conseqüència per al bon nom de la corporació", al mateix temps que ha recriminat que pareixia que era "l'enemic públic número u".

Subiela ha llegit alguns tuits de persones públiques que finalment van ser cessats o van dimitir per les seues paraules com el cònsol de Washington que es va burlar de l'accent andalús de Susana Díaz, qui finalment va dimitir, un director de banca que també va abandonar el seu càrrec per dir 'catalans de merda' o l'exregidor de Madrid Guillermo Zapata qui va deixar el seu càrrec per uns tuits. "Crec que hem de ser més exigents i les persones com vosté haurien de donar exemple", li ha recriminat el diputat de Cs.

Sobre aquest tema, Xambó li ha contestat que no se sentia vinculat per eixos missatges ni tenia res a veure amb eixe món ni eixe llenguatge" i ha posat en valor el seu treball en el Consell Rector. "Tinc unes responsabilitats que intente complir de la millor manera possible posant tot el meu esforç, fins i tot hi ha hagut moments en aquesta peripècia he passat roïnes nits, nervis, tensió, malestar i de tot", ha manifestat.

Ha destacat que el Consell Rector funciona "de manera magnifica" i "amb molt debat intern" i "molt bons resultats". "Des del primer moment he tingut un intens compromís amb els drets i llibertats dels ciutadans i això implica el dret a la informació de qualitat", ha remarcat.

ÉS "DE LA RIBERA"

Ha admès que en algunes ocasions no és "refinat", fet que ha atribuït al fet que és "de la comarca de la Ribera", en concret d'Algemesí, i ací "ja saben com ens saludem, de maneres molt ofensives per a un castellà vell". Així mateix, ha manifestat que és valencià "en el sentit de l'humor, en la burla i en la broma sobretot cap al poder". "Sóc molt faller, però de les falles del XIX , de les d'abans de ser intervingudes, quan eren una ferramenta de protesta popular", ha afirmat.

Des de Podem, Antonio Montiel ha admès que no comparteix les manifestacions de Xambó però no veia necessària la seua compareixença perquè no tenia relació amb l'activitat del Consell rector. De la mateixa manera, Josep Nadal de Compromís ha considerat que la participació de Xambó buscava "embrutar el bon nom de la CVMC" i ha assenyalat que els tuits obstaculitzen dins de la llibertat d'expressió.

Des del PSPV, el parlamentari Fernando Delgado ha considerat que la comissió no havia d'abordar assumptes referents a la forma de comportar-se dels membres del Consell Rector ni al fet que "confessara les seues culpes" perquè aleshores la cambra acaba convertint-se en un "confessionari", mentre que Jorge Bellver del PP li ha recriminat que advoque per la transparència i tinga restringit l'accés a les seues xarxes socials.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento