El Palau de les Arts convoca dilluns el concurs de direcció
El Palau de les Arts convoca dilluns el concurs de direcció PALAU ARTS /MIGUEL LORENZO

El Palau de les Arts de València convocarà dilluns que ve el concurs internacional per a triar un nou director artístic, que substituirà al dimitit Davide Livermore. La convocatòria es realitzarà durant la sessió constituent del renovat Patronat, que triarà com a presidenta de l'entitat a la responsable de la Fundació Per Amor a l'Art, Susana Lloret. Així mateix, s'oficialitzarà la continuïtat de Francisco Potenciano com a director gerent del teatre d'òpera i la incorporació del mestre Plácido Domingo a la Comissió de Mecenatge.

Així ho ha anunciat el conseller de Cultura, Vicent Marzà, en una roda de premsa per a donar a conéixer als integrants de la nova estructura de Les Arts, fruit del

Ver más en: https://www.20minutos.es/noticia/3343254/0/les-arts-convoca-dilluns-concurs-direccio-suma-placido-domingo-susana-lloret-seua-nova-estructura/#xtor=AD-15&xts=467263
Així ho ha anunciat el conseller de Cultura, Vicent Marzà, en una roda de premsa per a donar a conéixer als integrants de la nova estructura de Les Arts, fruit del

Ver más en: https://www.20minutos.es/noticia/3343254/0/les-arts-convoca-dilluns-concurs-direccio-suma-placido-domingo-susana-lloret-seua-nova-estructura/#xtor=AD-15&xts=467263

Així ho ha anunciat el conseller de Cultura, Vicent Marzà, en una roda de premsa per a donar a conéixer als integrants de la nova estructura de Les Arts, fruit del canvi d'estatuts que es va dur a terme el passat mes de desembre per a "adequar el coliseu a un nou temps" basat en "la màxima mirada internacional i el màxim arrelament a la societat valenciana", en paraules del representant de l'Executiu autonòmic. Marzà ha estat acompanyat en la compareixença per Plácido Domingo i Susana Lloret.

D'aquesta forma, el dilluns 21 de maig es donarà llum verda a les bases de la convocatòria que ha de regir el procés de selecció del nou responsable artístic de Les Arts. Se li demanarà exclusivitat en el càrrec i un projecte per a l'espai cultural i s'oferirà un sou de fins a 135.000 euros i quatre anys de contracte. El jurat estarà format per membres de les institucions i especialistes seguint el Codi de Bones Pràctiques, ha assenyalat el conseller.

Constitució del nou patronat

L'obertura del concurs -que, segons ha reconegut Marzà, li haguera agradat que s'haguera pogut fer "més ràpid"- es produeix de manera simultània a la constitució del nou patronat. En la seua nova composició, hi haurà 12 representants institucionals i entre ells algunes novetats, com la Secretaria Autonòmica de Turisme o el Consell Valencià de Cultura. A més, es reserven dos llocs al Ministeri de Cultura que "tindrà sempre les portes obertes". "Volem que estiguen, seria el normal", ha asseverat el conseller.

Però les "grans novetats" són les incorporacions de la societat civil: la presidenta de la Fundació per l'Amor a l'Art, que impulsa el projecte sociocultural de Bombas Gens, Susana Lloret, com a presidenta; l'exministra de Cultura i patrona del Teatre Reial Carmen Alborch; la que fóra directora del Centre d'Investigació Príncep Felip Isabel Muñoz; el fundador i copresident de l'Institut Valencià d'Infertilitat (IVI), José Remohí; l'empresari de Dulcesol, Rafael Juan, i el president d'Amics de l'Òpera de la Comunitat Valenciana, Pablo Font de Mora.

A més, es conforma una Comissió de Mecenatge per a poder "obrir més portes" i millorar al finançament del teatre que dirigirà Plácido Domingo.

Consulta aquí más noticias de València.