Comunitat Valenciana

Desmantellada una xarxa de falsificació de receptes i tràfic de drogues amb 10 detinguts a Alacant i Múrcia

  • La Guàrdia Civil d'Alacant ha detingut a Sant Joan d'Alacant i a Cartagena (Múrcia) 10 persones, nou homes i una dona espanyols de 34 a 58 anys, als qui s'acusa d'haver falsificat receptes per a adquirir ansiolítics que després revenien a drogodependents.
Un agent en una detenció
Un agent en una detenció
GUARDIA CIVIL
Un agent en una detenció

Segons ha informat aquest cos de seguretat en un comunicat, aquest els consumien barrejats amb diversos tipus de drogues, com haixix i marihuana, convertint-se així en una perillosa droga anomenada 'karkubi', que pot provocar al·lucinacions i conductes psicòpates.

Als arrestats se'ls considera presumptes autors d'un centenar de delictes de falsificació, 4 delictes de robatori, un delicte contra la salut pública i un delicte de pertinença a grup criminal.

La investigació va arrancar després de descobrir-se un intent de compra de medicaments amb una recepta falsa en una farmàcia de la localitat de Mutxamel (Alacant). A simple vista pareixia que una persona havia intentat comprar un medicament prescrit per a tractar l'ansietat i la depressió sense tindre la corresponent recepta, però els investigadors van anar més enllà acarant les dades d'eixa recepta que l'home havia intentat fer passar per legítima.

Van descobrir que no era un, sinó varis, els individus que havien comprat diverses caixes de la mateixa marca de medicaments, en diverses farmàcies de localitats properes com Sant Joan i Xixona.

De fet, hi havia fins a cinc implicats, que anaven de farmàcia en farmàcia per a no alçar sospites, comprant els medicaments amb les receptes falsificades. En només cinc dies havien visitat un total de 58 farmàcies de la província d'Alacant, adquirint un total de 130 caixes del potent ansiolític.

Les receptes estaven segellades per diversos facultatius que exercien la seua activitat en la província de Múrcia i que havien denunciat el robatori dels seus segells de col·legiat.

La Guàrdia Civil va establir un operatiu de vigilància per a identificar aquestes persones, que van ser detingudes quan intentaven realitzar noves compres de medicaments en diverses farmàcies de Sant Joan i Mutxamel quan havien passat uns dies des de la seua primera compra.

No obstant açò, l'operació no finalitzava amb eixes detencions, ja que la banda també operava en la província de Múrcia. Traslladats allí, concretament en les localitats de Los Alcázares, Cartagena i La Unión, els agents van detindre la resta de membres del grup, altres cinc homes d'entre 36 i 50 anys, també espanyols.

Finalment, han sigut set els metges perjudicats i s'atribueix al grup criminal més d'un centenar de delictes de falsificació, encara que és possible que després de l'anàlisi de la documentació confiscada, puga augmentar considerablement la xifra, ja que van realitzar compres en farmàcies d'Almeria, Alacant, Múrcia i València.

Segons ha revelat la investigació, els medicaments que compraven a un preu un poc més de dos euros per caixa eren venuts per uns 25 euros.

Els primers cinc detinguts han quedat després de passar a disposició judicial en llibertat amb càrrecs. Els cinc restants seran posats aquest dijous a disposició judicial.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento