Comunitat Valenciana

El catedràtic de la UPV, Vicent Botti, Premi Nacional d'Informàtica

  • El jurat ha reconegut els seus treballs sobre Intel·ligència Artificial, àmbit en el qual porta 30 anys.
  • En un futur "immediat" se'n van a produir "importants resultats que l'acostaran més la societat", explica.
  • Jorge Calvo, també de la UPV, ha sigut reconegut amb el Premi Jove Investigador Informàtic.
El catedràtic de la UPV, Vicente Botti
El catedràtic de la UPV, Vicente Botti
UPV
El catedràtic de la UPV, Vicente Botti

Vicent Botti, catedràtic i investigador de la Universitat Politècnica de València (UPV), ha sigut distingit amb un dels Premis Nacionals d'Informàtica atorgats per la Societat Científica Informàtica d'Espanya (SCIE) i la Fundació BBVA. Aquest guardó s'emmarca dins de la segona edició dels Premis d'Investigació promoguts per les dos entitats.

El jurat dels Premis d'Investigació Societat Científica Informàtica d'Espanya (SCIE)-Fundació BBVA 2018 ha concedit al professor Botti el premi 'José García Santesmases' "en reconeixement a la seua dilatada i brillant trajectòria en Intel·ligència Artificial, camp en el qual porta treballant més de 30 anys".

Entre les seues fites, el jurat destaca la seua "excel·lent trajectòria investigadora" i les seues aportacions en l'àrea de la IA i la creació del Grup de Tecnologia Informàtica i Intel·ligència Artificial en la UPV, que Botti va impulsar l'any 1990 i que actualment és "referent nacional i internacional" en l'àrea dels agents intel·ligents i les tecnologies de l'acord.

També destaca el jurat la trajectòria i dedicació del catedràtic de la UPV en la posada en marxa i consolidació dels estudis d'Informàtica en la Universitat Politècnica de València, on ha ocupat diferents càrrecs acadèmics.

Reconeixement a tot un equip

"Aquest guardó suposa un reconeixement al treball que realitzem tots els membres d'aquest grup", ha destacat Botti. Actualment la seua investigació se centra en agents autònoms, sistemes multi-agent, tecnologies d'acord, simulació social basada en agents i agents emocionals.

Sobre el futur de la Intel·ligència Artificial, Botti assenyala que es troba en un estat de "consolidació de resultats" i que en un futur "immediat" se'n van a produir "importants resultats que l'acostaran més la societat".

"En no molt temps, la Intel·ligència Artificial va a permetre reproduir el comportament social humà, per exemple, ajudarà a modelar la por a les pèrdues o a predir l'assumpció de riscos en experiments de subhasta. És de gran interés també en moltes àrees d'investigació, com gestió d'emergències, educació personalitzada, atenció sanitària, videojocs o màrqueting", ha apuntat el professor.

Jorge Calvo, Premi Jove Investigador Informàtic

Els Premis d'Investigació SCIE-Fundació BBVA també han reconegut a l'investigador de la UPV Jorge Calvo Zaragoza, que ha sigut guardonat en la categoria de 'Jóvens Investigadors Informàtics'.

El jurat ha destacat la seua notable investigació, plasmada en diverses publicacions de prestigi i especialitzada en reconeixement automàtic en el camp de la notació musical, amb un premi que està dotat de 5.000 euros.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento