Comunitat Valenciana

Ribó exigeix que la terminal de creuers no contamine

  • L'Ajuntament aprovarà el trasllat a la zona de drassanes si es preserva el medi ambient i es garanteix la mobilitat. 
  • El Port preveu fer una estació transformadora perquè aquestes embarcacions treballen amb energia elèctrica. 
Crucero en el puerto de València
Crucero en el puerto de València
EUROPA PRESS
Crucero en el puerto de València

L'Ajuntament de València permetrà el trasllat de la terminal de creuers portuària a la zona de drassanes, situada en les proximitats dels Poblats Marítims... però amb condicions. Així li ho va traslladar aquest dilluns l'alcalde, Joan Ribó, als responsables del Port de València en una reunió en la qual també va participar el regidor de Desenvolupament Urbà, Vicent Sarrià.

En primer lloc, el Port haurà de garantir que la nova terminal no generarà problemes de contaminació mediambiental o acústica. En aquest sentit, l'alcalde va mostrar la seua satisfacció pel relatiu a les emissions dels creuers després que els responsables de l'Autoritat Portuària li explicaren que preveuen fer una estació transformadora perquè aquestes embarcacions treballen amb energia elèctrica.

Es comprometen, a més, al fet que l'estació entre en funcionament a la vegada que la nova terminal i al fet que no tinga «cap repercussió» a Natzaret. En segon lloc, el Consistori condiciona el seu suport al fet que es preserven els edificis que puguen tenir un «valor patrimonial significatiu i de rellevància». Així, s'ha encarregat a la Càtedra Demetrio Ribes un informe que, en paraules de Ribó, assenyale «què és el que cal conservar i protegir».

Finalment, el Govern local exigeix al Port de València que les seues obres d'ampliació no afecten a les platges del sud del municipi, especialment a les del Saler. «Es va a encarregar un estudi de dinàmica de costes a la Càtedra de Litoral per a veure les possibles afeccions», va explicar Ribó, encara que ell mateix va admetre que aqueixes afeccions no semblen probables «perquè l'ampliació està dins de la línia del port».

La mobilitat

En el sentit de l'anterior, Ajuntament i Port han acordat crear un grup de treball, del que formaran part també representants de la Generalitat i de la Marina, per a «abordar tots els aspectes de mobilitat que modificarà l'arribada de creuers i de turistes a una nova terminal».

Així, l'alcalde va manifestar la seua intenció, a llarg termini, que la futura línia 10 de Metrovalencia –l'antiga T2– s'amplie des de Natzaret fins a connectar aqueix barri amb el Cabanyal, passant per la Marina i per la nova terminal de creueristes.

El Parc, «immediatament»

L'aprovació del projecte del Parc de Natzaret serà immediata, segons va destacar Joan Ribó: «El final del riu serà un parc important de la ciutat, que anem a desenvolupar al més prompte possible amb actuacions immediates, a més de traure a concurs una zona esportiva important», va dir. Igualment, s'ha aconseguit un acord per a rehabilitar l'Escala Real, que es va tapar amb ciment quan es van fer les obres per a la Copa de l'Amèrica.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento