Comunitat Valenciana

L'informe del PSPV sobre el seu finançament no veu irregularitats

  • El document conclou que aquest partit "ha abonat" a l'empresa de comunicació Crespo Gomar "els servicis prestats".
  • "Estem convençuts que no hi ha dins de l'organització ningú que haja pres una decisió delictiva", segons Mata.
Els socialistes Ana Barceló i Manuel Mata en la roda de premsa
Els socialistes Ana Barceló i Manuel Mata en la roda de premsa
PSPV-PSOE
Els socialistes Ana Barceló i Manuel Mata en la roda de premsa

L'informe emés pel PSPV sobre el seu finançament no veu irregularitats ni "responsabilitats personals" ni en la comptabilitat de les eleccions autonòmiques de 2007 ni en la comptabilitat de la formació corresponent als exercicis 2006, 2007 i 2008.

D'aquesta manera, conclou que aquest partit "ha abonat" a l'empresa de comunicació Crespo Gomar, que apareix en la investigació judicial en curs sobre un presumpte finançament irregular del PSPV en la campanya electoral de 2007, "els servicis prestats". Igualment, sosté que no s'han detectat "pagaments a tercers referits a la campanya autonòmica 2007".

Com a anomalia, aquesta anàlisi només observa a Benidorm (Alacant) dos donacions fetes per empreses locals -Hospimar 2000 S.L. i Quick Meals- "a través d'un sistema de donació de manera incorrecta". No obstant açò, l'informe destaca que "s'ha verificat que aquestes empreses no han rebut tracte de favor algun per part de l'administració".

Així ho han explicat aquest divendres el subsecretari general del PSPV, Manuel Mata, i la diputada socialista i membre de la comissió que ha elaborat aquest document intern, Ana Barceló, en la roda de premsa que han oferit per a donar-ho a conéixer després d'haver sigut tractat en la reunió del Secretariat de la Comissió Executiva Nacional de la formació celebrada aquesta jornada.

"Estem convençuts que no hi ha dins de l'organització ningú que haja pres una decisió que siga delictiva abans i que haja prescrit ara", ha exposat Mata, que ha assenyalat que "no hi ha ningú que concretament haja articulat una trama" i que "no hi ha responsabilitats personals". "No podem demonitzar una persona o dos o tres perquè no hi ha hagut cap comportament irregular detectat per a organitzar no se sap què", ha insistit.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento