Comunitat Valenciana

Belmonte desvetla que el PSPV li va oferir un sou de 3.500 euros per recolzar Montesinos com a alcaldessa d'Alacant

  • L'edil no adscrita en l'Ajuntament d'Alacant i ex de Guanyar Alacant -marca de Podem-, Nerea Belmonte, ha desvetlat que el PSPV li va oferir un sou de 3.500 euros a canvi de recolzar la candidata socialista a l'Alcaldia, Eva Montesinos, en el ple d'investidura de dijous passat en què el PP va recuperar finalment la vara de comandament en el consistori després del vot en blanc de Belmonte i el nul de l'ex de Cs i no adscrit, Fernando Sepulcre.
Belmonte, segona per l'esquerra
Belmonte, segona per l'esquerra
Europa Press
Belmonte, segona per l'esquerra

Belmonte ha desvetlat en el ple d'aquest dijous la negociació davant una pregunta 'in voce' de l'edil de Guanyar, Miguel Ángel Pavón, que ha interpel·lat el nou alcalde, Luis Barcala, sobre què creia que esperava obtindre la no adscrita, Nerea Belmonte, per votar en blanc dijous passat i permetre la seua investidura.

Pavón ha assegurat que la ciutadania sent "indignació" i ha recordat que Barcala és alcalde malgrat els resultats en les últimes eleccions en passar el PP de 18 a huit edils (seguia sent la força més votada). Així, li ha insistit que és alcalde per la dimissió del socialista Gabriel Echávarri -que va deixar el càrrec després de ser processat en dos causes- i només pels vots de huit dels 29 regidors de la corporació.

L'edil d'esquerres ha parlat de "marujazo", en referència al cas de l'edil de Benidorm en 1991, i al "tamayazo" de l'assemblea de Madrid. Sobre este tema, Luis Barcala li ha precisat que la pregunta hauria de ser què se li va oferir a Belmonte i per què finalment va votar en blanc.

Per la seua banda, Nerea Belmonte, per al·lusions, ha contestat a Pavón que qui li va oferir un sou de 3.500 euros va ser l'anterior equip de Govern socialista i "no el PP". "Tot i així, la culpa és seua perquè en cap moment m'ha respectat en condicions d'igualtat amb la resta de regidors", ha dit a Pavón i ha enlletgit als grups de Compromís i PSPV que la seua primera mesura haja sigut "demanar els sous".

A més, ha sostingut que la voluntat de la ciutadania en favor dels partits d'esquerra va quedar "violada per Pavón en expulsar-la del grup "sense mediar" una denúncia judicial. Guanyar va expulsar Belmonte al març del 2016 després que es coneguera que havia concedit contractes menors a amics del seu grup.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento