Comunitat Valenciana

Puig veu "raonable" que s'òbriga un diàleg sobre la reestructuració del deute

  • "És un deute que té l'Estat realment amb la Comunitat i no al revés i em pareix raonable que s'òbriga" el diàleg.
  • Cristóbal Montoro va demanar "abordar eixa reestructuració ací, en el Congrés, i després en el Senat".
Ximo Puig en declaracions davant els mitjans
Ximo Puig en declaracions davant els mitjans
Europa Press
Ximo Puig en declaracions davant els mitjans

El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, ha considerat "raonable" que s'òbriga un espai de diàleg per a abordar la qüestió de la reestructuració del deute autonòmic perquè és "una qüestió de justícia". "És el camí correcte", ha assenyalat.

Així ho ha indicat Puig, en ser preguntat per la invitació que va fer el ministre d'Hisenda i Funció Pública, Cristóbal Montoro, a l'oposició per a pactar durant la tramitació pressupostària una reestructuració del deute autonòmic i local per a augmentar els recursos de la despesa social que dediquen aquestes administracions.

Durant el debat de totalitat dels Pressupostos Generals de l'Estat de 2018, el ministre va demanar "abordar eixa reestructuració ací, en el Congrés, i després en el Senat", i definir aquests processos en el Consell de Política Fiscal i Financera i en la Comissió Nacional de l'Administració Local al maig.

"El camí correcte"

Sobre aquest tema, Puig ha assenyalat que eixe és "el camí correcte" perquè hi ha una part del deute valencià que "té a veure directament amb l'infrafinançament", almenys des de l'any 2000, i que "s'ha de rescabalar" per "qüestió de justícia". L'altra part conseqüència de "la roïna gestió", ha puntualitzat, "sabem que l'hem de resoldre nosaltres".

"És un deute que té l'Estat realment amb la Comunitat Valenciana i no al revés i em pareix raonable que s'òbriga un espai de diàleg perquè puguem tindre les mateixes oportunitats que la resta de CCAA", ha subratllat.

Ha assenyalat que el Consell participarà en eixe diàleg perquè és "adequat, just i necessari" que s'aborde la qüestió del deute autonòmic i "no només de la Comunitat". "Hi ha un conjunt de CCAA que hem estat francament discriminades pel model de finançament i hem de buscar una solució perquè no hàgem de suportar el deute que suportem, que és com la nostra segona Conselleria en inversió i això afebleix enormement l'autogovern valencià", ha resolt.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento