Comunitat Valenciana

Interins inicien tres dies de vaga amb una manifestació per a exigir "estabilitat davant les oposicions massives"

  • Professors interins han donat inici a la vaga de tres jornades que comencen aquest dimarts a la Comunitat Valenciana amb una manifestació que ha tingut lloc en els carrers del centre de València. Amb aquestes mobilitzacions, aquest col·lectiu exigeix "estabilitzar les plantilles" d'interins davant les "oposicions massives" de 13.000 places en els pròxims anys convocades per la Conselleria d'Educació.
Manifestació del professorat interí a València
Manifestació del professorat interí a València
EUROPA PRESS
Manifestació del professorat interí a València

Així ho ha manifestat en declaracions als mitjans el portaveu del Sindicat de Treballadores i Treballadors de l'Ensenyament del País Valencià (STEPV), Marc Candela, minuts abans d'arrancar la marxa

organitzada per aquest sindicat i la Coordinadora de Professorat Interí (CPI) des de la Plaça de Sant Agustí de la capital valenciana.

Les dos organitzacions han convocat tres dies de vaga, que arranca aquest dimarts i es perllongarà fins el dijous, i que cap a les 11.30 hores ha tingut un seguiment d'un 30% del professorat interí, segons les dades de STEPV.

Candela ha explicat que aquesta parada busca que la Conselleria d'Educació negocie "un pacte d'estabilitat" que "garantisca la continuïtat del treball del professorat interí en aquestes oposicions massives", atés que, les 13.000 places d'oposició convocades "poden posar en risc la continuïtat de l'ocupació del professorat que ja ocupa eixes places" en cas que no superen les proves.

Per açò, els convocants de la vaga reclamen que es garantisca "l'estabilitat de l'interí si no supera les oposicions", mentre que també exigeix al Ministeri d'Educació que "modifique el sistema d'ingrés en la funció pública i que establisca un accés diferenciat".

"Les places que estan ocupant els interins ara, que s'oferisquen per als interins, i les places de nova creació i les jubilacions, que s'oferisquen per a la gent de fora del sistema que vol treballar en el sistema educatiu i que també té tot el dret del món", ha resumit el portaveu de STEPV.

"El problema", ha continuat Marc Candela, ha sigut que la Conselleria que dirigeix Vicent Marzà "ha anunciat 13.000 places sense negociar-les prèviament i ara no vol desdir-se d'eixe anunci públic". "Nosaltres demanem agafar especialitat per especialitat i anar veient sobre la base d'una sèrie de dades quina quantitat de places es poden oferir perquè es garantisca la continuïtat dels interins", ha explicat.

No obstant açò, ha lamentat que "una vegada s'ha anunciat eixa oferta d'oposicions ja és difícil fer això". "La proposta de la Conselleria no garanteix eixa continuïtat del treball. Caldria modular les places i asseure'ns i fer-ho, i no volen", ha criticat Candela.

"Caldria veure especialitat per especialitat i traure una oferta adequada per a estabilitzar les plantilles i les persones i reduir la taxa d'interinitat, però combinat amb la consolidació, que és cosa del Ministeri", ha assenyalat el portaveu de l'organització sindical.

Quant a la posició del Ministeri, Candela ha apuntat que ja els han comunicat que "ni accés diferenciat, ni procés de consolidació, ni res". "Per açò la vaga", ha agregat.

CONTINUÏTAT DE LES MOBILITZACIONS

A preguntes dels periodistes sobre la continuïtat de les mobilitzacions del professorat interí, el portaveu del sindicat ha assegurat que van a esperar a veure "si hi ha alguna reacció d'algun tipus" per a prendre una decisió sobre aquest tema i ha recordat que "hi ha altres territoris que estan també mobilitzant-se, perquè no és un tema nostre, sinó que és del conjunt de l'Estat".

A més, ha destacat que s'ha convocat una vaga general de professorat, no només de l'interí, el 16 de maig, amb la finalitat de "demanar la recuperació de plantilles i de les condicions laborals del professorat, que encara estan retallades i aquest govern no les ha rectificat".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento