Ford planteja un ERO temporal de dos mesos i mig per a motors
Ford planteja un ERO temporal de dos mesos i mig per a motors FORD - Archivo

La direcció de Ford Almussafes ha plantejat aquest dijous als sindicats un nou Expedient de Regulació d'Ocupació Temporal en la planta de motors amb una durada de dos mesos i mig. La proposta preveu deixar aquest departament amb un únic torn de treball i estableix 19 dies de parada total, segons han informat a Europa Press fonts sindicals.

La companyia ha convocat els representants dels treballadors a una nova reunió la setmana que vé per a negociar les condicions. La seua intenció és que el nou ERO temporal entre en vigor el pròxim 2 de maig, una vegada conclòs el que hi ha vigent en aquests moments, que finalitza el 30 d'abril i afecta 270 empleats també de la planta de motors.

Segons el portaveu d'UGT PV en la factoria valenciana, Carlos Faubel, amb aquest plantejament la "caiguda de producció és tremenda" en els pròxims dos mesos i mig.

Així mateix ha explicat que la direcció ha justificat aquesta decisió en el "retard" del llançament del tot terreny al que va destinat el nou motor Maverick i en la caiguda de vendes del Lincoln, el cotxe en el qual munten el motor EcoBoost que fabriquen en aquests moments.

El representant sindical espera que açò siga "un clot" i poder aconseguir un acord la setmana que vé amb l'empresa. Però abans, "caldrà veure què diu l'empresa dels compromisos que tenim en matèria d'ocupació" i que es podrien "enterbolir" amb aquest ERO temporal.

"Caldrà veure si al juliol o agost es pot parlar ja d'una situació de normalitat, de potenciar la planta amb una producció molt gran a dos torns" i d'"incorporar la gent que teníem pactada amb la direcció", ha conclòs.

Consulta aquí más noticias de València.