Comunitat Valenciana

La Llei de Responsabilitat Social que prohibeix contractar empreses en paradisos fiscals segueix el tràmit parlamentari

  • El ple de Les Corts ha rebutjat, amb els vots de PSPV, Compromís i Podem i l'abstenció del Cs, retornar al Consell la Llei de Responsabilitat que contempla la prohibició de treballar amb empreses que operen o estiguen en paradisos fiscals, com demanava el PP en una esmena a la totalitat, per la qual cosa la norma segueix el seu tràmit parlamentari.
Ple de les Corts d'arxiu
Ple de les Corts d'arxiu
INMA CABALLER
Ple de les Corts d'arxiu

Durant la defensa d'aquesta norma, el conseller Alcaraz ha destacat que en ella s'han plasmat els suggeriments de diferents organitzacions i entitats socials de la Comunitat Valenciana perquè la responsabilitat Social "suposa per damunt de tot un canvi de cultura que implica a tota la societat". Així mateix, ha emfatitzat que juga un paper fonamental en el canvi de model productiu i en la construcció d'una societat "més inclusiva i cohesionada".

Així, el projecte incorpora clàusules de responsabilitat social en la contractació pública que estableixen que les persones o entitats licitadores, contractistes o subcontractistes, empreses filials o empreses interposades no poden realitzar operacions financeres en paradisos fiscals. Així mateix, el document inclou mesures de planificació com un Pla Valencià de Responsabilitat Social o la creació d'òrgans de participació i consulta com el Consell i Observatori Valencià de Responsabilitat Social.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento