Comunitat Valenciana

Naix una cria de ximpanzé a la vista del públic en Bioparc València

  • Va succeir de forma natural i imprevista i, pocs minuts després, la mare es tombava en l'herba.
  • El ximpanzé pertany al grup reproductor de la subespècie Pan troglodytes verus que habita en el parc.
Naix una cria de ximpanzé a la vista del públic en Bioparc València
Naix una cria de ximpanzé a la vista del públic en Bioparc València
BIOPARC
Naix una cria de ximpanzé a la vista del públic en Bioparc València

Una cria de ximpanzé va nàixer aquest dimarts a la vesprada en el Bioparc a la vista del públic, que va poder observar el moment del part i, posteriorment, a la mare amb el seu fill en braços encara amb el cordó umbilical penjant i protegits per les altres femelles.

Tot va succeir de forma natural i imprevista i, als pocs minuts, la mare es tombava en l'herba per a prendre el sol amb el seu nadó i aprofitar les agradables temperatures del primaveral vesprejar.

El ximpanzé pertany al grup reproductor de la subespècie Pan troglodytes verus que habita en les zones que recreen les selves africanes de Bioparc València. Els progenitors van arribar en 2015, Moreno, el mascle reproductor, procedent de Parc Natura Viva en Bussolengo (Itàlia) i Natalia des de Bioparc Fuengirola.

Per a tots dos és la seua primera cria, però "el bon caràcter" del pare, "l'òptim" aprenentatge reproductiu de la mare que va viure la criança de la seua germana i la companyia de les altres femelles "presagien que tot discórrega amb total normalitat", segons les mateixes fonts.

Subespècie prioritària

Després d'un rellevant estudi sobre la diversitat genètica de l'espècie humana comparada amb la dels grans primats, l'EAZA (Associació Europea de Zoos i Aquaris) reorganitzava la població de ximpanzés a nivell internacional segons les 4 subespècies descobertes.

Així, dins del programa "Great Ape Taxon Advisory Group" (grup d'experts de grans primats), es va decidir que Bioparc València havia de ser seu d'un dels grups reproductors de la subespècie prioritària quant a la seua conservació, la Pan troglodytes verus.

La "família" del parc valencià està formada per un mascle de 30 anys, Moreno, i cinc femelles: Natalia de 15 anys i les seues dos germanes Eva i Noelia de 23 i 11 anys respectivament, i Malin de 28 anys i Py de 15 anys, que van arribar de Boras Djurpark (Suècia). Aquest naixement, "sorpresa i gran alegria" per a l'equip de cuidadors, és "fonamental" per a poder garantir "la viabilitat i diversitat" genètica dels ximpanzés i, especialment, d'aquesta subespècie, segons les mateixes fonts.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento