Comunitat Valenciana

Puig aspira a cimentar acords amb el Port de Tianjin en la seua visita a la Xina

  • Amb 15 milions de contenidors, és un dels més importants del món.
  • A finals de 2017 l'Autoritat Portuària de València va signar un acord amb aquest port.
Puig en el port xinés de Tianjin
Puig en el port xinés de Tianjin
Europa Press
Puig en el port xinés de Tianjin

El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, ha assenyalat aquest dilluns que aspira a cimentar els acords iniciats amb el Port de Tianjin per a cooperar en tecnologia i tots els àmbits possibles amb la finalitat d'aconseguir un trànsit més intens.

Puig, que al costat dels presidents de les Autoritats Portuàries de València i Castelló, Aurelio Martínez i Francisco Toledo respectivament, s'ha reunit amb els líders polítics del Port de Tianjin, ha destacat que la visita està emmarcada en l'acord firmat al desembre amb aquest recinte per a augmentar la col·laboració i millorar el trànsit, que en l'actualitat és menys del que li agradaria.

El port de Tianjin, un dels més importants del món amb 15 milions de contenidors enfront dels cinc milions de València, va contactar en 2017 amb el de València, la qual cosa va portar a firmar un acord de col·laboració per a desenvolupar projectes en diverses matèries, que també es pretén firmar amb el de Castelló.

La intenció de la Comunitat Valenciana és intensificar la col·laboració tecnològica, logística i establir-la també amb altres sectors. El president de l'Autoritat Portuària de València ha destacat que després de la firma de l'acord al desembre amb el Port de Tianjin "ara toca fer els deures per a ser més eficients, competitius i aconseguir més trànsit".

Conveni signat

En aquest sentit, ha indicat que la idea és desenvolupar el conveni firmat amb el port de Tianjin en àrees com tecnologia, seguretat i medi ambient. Martínez ha explicat que el Port de València té una ferramenta important que podria ser útil i li l'ofereixen per a veure si els pareix una bona via de col·laboració.

En medi ambient s'ha referit a la nova terminal del port xinés, d'un poc més de dos quilòmetres i que maneja cinc milions de contenidors, similar al del Port de València però que té un concepte diferent i és "interessant" veure com cuiden aquest aspecte.

Es tracta d'una oportunitat importantíssima per a col·laborar amb aquest port amb el qual existeixen unes relacions que encara són xicotetes, ha subratllat.

El Port de Castelló també va a establir un acord amb el de Tianjin similar al de València. En aquest sentit, Toledo ha indicat que està al servici de la Comunitat i els empresaris per a establir contactes i facilitar la relació comercial.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento