Comunitat Valenciana

El PPCV demana a Puig i Morera que prenguen responsabilitats polítiques

  • Per a Eva Ortiz, la magnitud de les investigacions és "tremenda" ja que implicaria "referents" des de fa dècades.
  • Si Puig no parla serà "còmplice d'una situació que no perdonaran ni els votants, ni els militants, ni els valencians".
La secretària general del PPCV, Eva Ortiz
La secretària general del PPCV, Eva Ortiz
PPCV - Archivo
La secretària general del PPCV, Eva Ortiz

La secretària general del PPCV, Eva Ortiz, considera que "és hora" que el secretari general del PSPV i president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, i el president del Bloc, Enric Morera, "diguen la veritat" i "prenguen responsabilitats polítiques immediates" després de les informacions sobre les investigacions que apuntarien al fet que el finançament de tots dos partits, ha dit, "va ser adulterada durant anys".

Ortiz s'ha expressat així en un comunicat després de les "gravíssimes" i "preocupants" investigacions que s'estan desenvolupant en quatre jutjats diferents i que "evidencien que el PSPV i Compromís podrien haver anat dopats a les eleccions de 2007".

"Han enganyat als valencians. Aquesta comunitat, els militants i votants del PSPV i del Bloc, i tots els valencians, no es mereixen dos responsables polítics la versió dels quals res té a veure amb el que estem coneixent i que davant un escàndol com aquest es renten les mans", ha remarcat.

"S'han passat anys atacant altres partits"

Al seu juí, "açò no se soluciona amb una 'xicoteta' comissió interna en el PSPV, no se soluciona tancant-se en el despatx de la Presidència de les Corts", ha indicat Ortiz, que ha afegit que "la segona autoritat de la Comunitat Valenciana, el senyor Enric Morera, ha d'explicar la informació que ha eixit sobre el seu cap de gabinet i el senyor Puig ha d'explicar com s'ha finançat el PSPV, les informacions sobre els correus del PSPV i la informació que ix sobre José Cataluña".

Per a Eva Ortiz, "PSPV, Compromís i el Bloc s'han passat anys atacant altres partits quan, segons apunten les investigacions publicades, la seua casa podria haver sigut un laboratori d'operacions poc clares".

Per açò, els ha instat a "fer un exercici de responsabilitat, ser conseqüents, ser valents i ser honests" perquè "ningú entendria que hagen fet de la transparència la seua bandera i que eixa bandera haja pogut estar tapant una trama de corrupció i finançament irregular".

Magnitud "tremenda"

Eva Ortiz ha indicat que la magnitud de les investigacions, segons es desprèn de les informacions, és "tremenda", ja que implicaria "referents" del PSPV i del Bloc des de fa dècades, molts d'ells en llocs de responsabilitat en l'administració dirigida per Puig, ha apuntat.

"Sospitós no?", ha assenyalat Eva Ortiz, que ha demanat a tots dos dirigents que "comencen a donar explicacions i demanar responsabilitats". "Puig no pot passar ni un dia més sense demanar responsabilitats polítiques" perquè, "a més de parlar haurà de fer alguna cosa", sinó "estarà sent còmplice d'una situació que no perdonaran ni els seus votants, ni els seus militants, ni els valencians en general".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento