Comunitat Valenciana

El PSPV està "preocupat" per la investigació i crearà una comissió per a recopilar la documentació del 2007

  • El sotssecretari general del PSPV, Manolo Mata, ha afirmat aquest dimecres que estan "preocupats", després de conéixer la investigació judicial sobre un presumpte finançament il·legal del PSPV i el Bloc durant la campanya electoral de 2007, perquè "eixes coses no són plat de bon gust" i crearan una xicoteta comissió per a recopilar tota la documentació d'eixe any per a posar-la a la disposició del jutjat si així es requereix.
El síndic socialista, Manolo Mata
El síndic socialista, Manolo Mata
ARCHIVO
El síndic socialista, Manolo Mata

"Jo sé el que ha publicat El Mundo, que segurament és cert, que és molt greu, que anem a recopilar tota la documentació, que col·laborarem amb la justícia i que estem en una altra època", ha assenyalat Mata en declaracions als mitjans, en les quals ha indicat que açò "forma part d'una estratègia del PPCV per a alliberar-se dels seus problemes" però el PSPV "va a fer el possible per a aclarir aquesta qüestió".

No obstant açò, ha ressaltat que "és un tema que no té res a veure ni amb el pacte del Botànic ni amb les eleccions de 2015, és un tema de l'any 2007 que el PSPV va perdre les eleccions". Segons ha dit, és una qüestió que "va a durar molts dies" i es parlarà "amb tota tranquil·litat" perquè "cal tancar determinades etapes i l'anem a tancar amb tota la transparència i la informació".

Preguntat sobre si existeix preocupació en el partit, ha assenyalat: "Quan a algú li diuen que algú que coneix i forma part del seu partit pot ser acusat d'un delicte molt greu, clar que estem preocupats, eixes coses no són plat de bon gust, però el que cal seguir és treballant perquè es normalitze, i quan el jutjat ens cride quan acabe la investigació poder aclarir totes les qüestions que puguem aclarir".

Mata ha assenyalat que ja en 2015, quan l'Alcaldia de Gandia estava en joc, "alguns dirigents del PP més o menys insinuaven" que tenien informació sobre aquests "vincles professionals". "Aquestes coses estaven per ací i ara ixen, en 2015 algú del PP de Gandia insinuava que si algun dia l'Alcaldia no era per al PP eixirien aquestes coses".

En tot cas, ha admès que és "un tema greu i preocupant", ha assegurat que no ha parlat amb els qui en 2007 dirigien el partit i quan es coneguen més detalls i se li demane documentació al PSPV mirarà "qui estava i preguntarà a les persones implicades".

PSPV "FARÀ EL POSSIBLE PER A NETEJAR LA SEUA IMATGE"

"És evident que el partit com a tal està perjudicat i farà el possible per a netejar la seua imatge i aclarir totes les qüestions", ha dit, per a agregar que "al final aquestes coses són un horror" i els socialistes han estat "tota la vida combatent eixe tipus de coses i si tangencialment o de la manera que siga el PSPV està afectat és un problema que cal aclarir, la gent ha d'assumir les responsabilitats que hi haja i ja està".

Després de felicitar la premsa i el PP fins i tot per denunciar aquest tipus de qüestions, ha incidit que el partit recopilarà la informació, veurà "com es va gestar" eixa campanya, "qui estava i quines dades hi ha" i anirà prenent decisions. "L'important és la neteja de la vida pública", ha conclòs.

Per la seua banda, el diputat Alfred Boix ha assenyalat als mitjans que són "respectuosos" amb la informació, ha mostrat "la màxima reserva i prudència" i ha indicat que "aquestes coses sempre molesten" però tenen "la tranquil·litat de tindre la consciència, en l'exercici de les nostres responsabilitats, tranquil·la".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento