Comunitat Valenciana

La DGT, preparada per a la segona fase de l'Operació Especial de Setmana Santa

  • Les carreteres valencianes esperen 4,3 milions de desplaçaments durant aquests dies.
  • L'operació s'inicia a les 15 h. d’aquest dimecres 28 de març i finalitzarà a les 24 h. del dilluns 2 d'abril.
  • Des de la Direcció General de Trànsit demanen precaució i seguir una sèrie de recomanacions.
Moragues visita uno de los controles
Moragues visita uno de los controles
DELEGACIÓN DEL GOBIERNO
Moragues visita uno de los controles

Les carreteres valencianes registraran, des d'aquest dimecres i fins a dilluns que ve, més de 4,3 milions de desplaçaments en la segona fase de l'Operació Especial Setmana Santa 2018.

Així ho ha assenyalat el delegat del Govern a la Comunitat Valenciana, Juan Carlos Moragues, qui ha visitat un dels controls de l'Agrupació de Trànsit de la Guàrdia Civil.Moragues ha volgut visitar un dels controls per a agrair "el gran treball que realitzen els agents de l'Agrupació de Tràfic de la Guàrdia Civil que aquests dies estaran en les carreteres vetlant per la seguretat dels milers de conductors".

La Setmana Santa és el període en què es produeix un important èxode de vehicles dels nuclis urbans propiciat per les festivitats d'aquestes dates, les vacances escolars i universitàries, i per multitud d'actes religiosos de fort arrelament popular, per açò la Direcció general de Trànsit inicia una sèrie de mesures de regulació, ordenació i vigilància del trànsit denominades 'Operació Especial Setmana Santa 2018'.

Segona fase de l’operació

La segona fase d'aquest operatiu és més important que l'anterior per volum i desplaçaments de vehicles al llarg de tota la xarxa viària, es desenvoluparà a la Comunitat Valenciana a partir de les 15.00 hores d’aquest dimecres dia 28 de març, fins a les 24.00 hores del dilluns dia 2 d'abril.

En aquesta segona fase de l'Operació Especial s'espera, a nivell nacional, un total de 9.070.000 de desplaçaments de llarg recorregut, dels quals un 21% corresponen a l'àrea d'influència d'aquest Centre de Gestió del Trànsit.

A més d'aquests desplaçaments, els de l'entorn dels grans nuclis urbans, generaran uns moviments de vehicles que, durant aquest període de temps a la Comunitat Valenciana, poden situar-se al voltant de la xifra de 4.300.000 per al conjunt de les tres províncies. D'aquesta xifra, corresponen a la província de València 2.000.000, a la d'Alacant 1.600.000, i a la de Castelló 700.000.

El nombre total de desplaçaments de llarg recorregut a nivell nacional, previstos durant l'Operació Especial de Setmana Santa (primera i segona fase) del 23 de març al 2 d'abril, és de 15.500.000, dels quals un 21% corresponen a l'àrea d'influència d'aquest Centre de Gestió del Trànsit. En el cas de la Comunitat es van desplaçar per les carreteres valencianes 3.930.000 vehicles durant aquesta primera fase.

Sense víctimes mortals en la primera fase 

Moragues ha donat també dades de la primera fase de l'Operació Especial de Setmana Santa, on va haver-hi prop de quatre milions de desplaçaments per les carreteres valencianes del divendres 23 de març al diumenge 25 de març. L'any passat 2017 va haver-hi zero accidents mortals en aquesta primera fase i es repeteix el mateix bon resultat en 2018 zero accidents mortals i zero víctimes, els anys 2014 a 2016 va haver-hi en aquesta primera fase un accident mortal amb una víctima cadascun d'aquests anys.

El delegat ha recordat que el dispositiu especial previst per Trànsit per a l'Operació Especial de Setmana Santa preveu la mobilització de més de 1.000 efectius per a vetlar per la seguretat en les carreteres valencianes. El dispositiu el forma personal de Conservació de Carreteres, agents de l'Agrupació de Trànsit de la Guàrdia Civil i responsables de la Direcció General de Trànsit en la zona de Llevant. També estarà operativa la unitat d'Helicòpters de la DGT.

"En aquesta segona fase demanem als conductors molta prudència en la carretera i planificar molt bé l'eixida. En la majoria dels accidents mortals està darrere d'ells les distraccions, per açò abans d'eixir a carretera planificar molt bé la nostra ruta i els descansos", subratlla el delegat.

Consells de la DGT

Entre els consells pràctics de la DGT per als conductors que ixen aquests dies a la carretera destaquen informar-se adequadament de les condicions meteorològiques i de la situació de la ruta triada; mantenir la distància de seguretat amb el vehicle precedent; fer-se veure mitjançant la utilització correcta de l'enllumenat; atendre en tot moment les instruccions dels agents de Trànsit així com de la informació dels panells de missatges en carretera i adequar la velocitat a les circumstàncies i a la via, entre uns altres.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento