Comunitat Valenciana

Les víctimes de violència masclista ja cobren el mateix que les de terrorisme

  • A partir d'ara la indemnització per aquests fets passarà de 6.000 a 75.000 euros.
  • La iniciativa ja estava prevista i incorporada en el pressupost del departament per a enguany.
Llamada desde un teléfono BQ al 016
Llamada desde un teléfono BQ al 016
EUROPA PRESS
Llamada desde un teléfono BQ al 016

El decret per a equiparar les indemnitzacions a les víctimes de violència masclista amb les quals reben les víctimes del terrorisme a la Comunitat Valenciana entra en vigor després de la seua publicació aquest divendres en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV), de manera que a partir d'ara la indemnització passarà de 6.000 a 75.000 euros.

La publicació de la modificació del reglament per al reconeixement de les indemnitzacions i les ajudes econòmiques a les víctimes de violència sobre la dona, la Vicepresidència i Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusiva fa efectiva altra de les mesures contemplades en el Pacte Valencià contra la Violència de Gènere i Masclista.

Igualtat estima que l'import previst anteriorment en les indemnitzacions per causa de mort per violència de gènere és considerablement inferior a les indemnitzacions per mort previstes en altres situacions equiparables com per terrorisme.

A més, considera la quantitat estipulada era "insuficient" perquè els fills menors, majors dependents o uns altres familiars econòmicament depenents de la víctima, afronten el seu futur "amb dignitat i possibilitats". Aquesta iniciativa ja estava prevista i incorporada en el pressupost del departament per a enguany.

Amb aquest decret es modifica l'article 6 del reglament per al reconeixement de les indemnitzacions i les ajudes econòmiques a les víctimes de violència sobre la dona.

Destinataris de la indemnització

Segons el nou decret, la indemnització es destina als fills i filles menors d'edat que depenguen econòmicament de la víctima, així com a les persones tutelades o acolliments depenents econòmicament d'ella pels actes delictius ocorreguts a la Comunitat Valenciana.

Aquestes persones també seran beneficiàries de la indemnització si en el moment en el qual es produeix l'acte delictiu tenien residència acreditada a la Comunitat, amb independència del lloc on s'haguera produït el crim.

En absència dels fills i filles menors d'edat o de persones tutelades o acolliments, la indemnització serà per als ascendents que depenguen econòmicament de la víctima, per les morts ocorregudes a la Comunitat Valenciana o fora d'ella, sempre que la família de la víctima residisca en la regió.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento