Comunitat Valenciana

Les lesions i rinyes tumultuàries baixen un 76% aquestes Falles

  • Les infraccions per danys i vandalisme s'han reduït en un 60%, segons la Delegació del Govern.
  • En la província de València s’ha passat de les 3.716 infraccions penals a les 3.211 (-13%).
  • S’"han viscut unes Falles segures" i "sense incidents destacables”, assegura Juan Carlos Moragues.
El delegado saluda a los policías desplegados en Fallas
El delegado saluda a los policías desplegados en Fallas
DELEGACIÓN
El delegado saluda a los policías desplegados en Fallas

Les lesions i rinyes tumultuàries a València durant les Falles 2018 han baixat un 76% respecte a l'any passat, mentre que les infraccions per danys i vandalisme s'han reduït en un 60%, segons ha informat en un comunicat la Delegació del Govern a la Comunitat Valenciana.

Els agents de la Policia Nacional han registrat en la capital del Túria un 18% menys d'infraccions penals que en les anteriors festes josefines.

Pel que fa al conjunt de la província, s'ha passat de les 3.716 infraccions penals a les 3.211, la qual cosa suposa un descens del 13% enfront de l'any passat. Així mateix, s'han identificat a 33.139 persones, un 13% més; s'han alçat 2.119 actes de drogues, un 39% menys que en 2017, i les actes de possessió d'armes o objectes perills han descendit en un 45%, fins a les 193.

El delegat del Govern, Juan Carlos Moragues, ha agraït el treball realitzat per les forces i cossos de seguretat de l'Estat durant aquestes Falles: "La seguretat no ha sigut notícia i açò és un èxit de tots. Dels nostres cossos policials per la prevenció i la planificació, i dels valencians i turistes que han demostrat un important civisme", ha ressaltat.

En la mateixa línia, ha assegurat que s’"han viscut unes Falles segures" i "sense incidents destacables, malgrat la important aglomeració de persones que han gaudit dels dies centrals de la setmana fallera".

Cinc dispositius específics 

La Policia Nacional ha desplegat cinc dispositius específics en aquelles àrees en les quals l'experiència d'anys anteriors ha permés detectar una problemàtica concreta durant aquestes Festes de Falles: el de furts, el de robatoris amb intimidació, el de castells, el dispositiu de vigilància dinàmica mixta (d'uniforme i de paisà) i el de protecció.

El delegat del Govern ha valorat l'important treball realitzat per aquests efectius, que han realitzat jornades extraordinàries i que s'han adaptat a la nova situació d'Alerta 4 Antiterrorista. "El Ministeri de l'Interior ha fet un important esforç i s'han desplaçat 100 agents de la UIP de Madrid per a reforçar la seguretat", ha afegit.

També ha posat en valor el treball de la Guàrdia Civil, que ha reforçat la vigilància en l'aeroport i el port i ha controlat el transport i vigilància de la pólvora per als centenars d'espectacles pirotècnics que s'han celebrat, així com en els llocs de venda de material pirotècnic. Moragues també ha subratllat el dispositiu de l'Agrupació de Trànsit de la Benemèrita, que ha intensificat els controls d'alcoholèmia.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento