Comunitat Valenciana

Oltra veu "insòlita" la decisió del TSJCV sobre el plurilingüisme i assegura que sempre han complit els requeriments

  • La vicepresidenta i portaveu del Consell, Mónica Oltra, ha qualificat aquest divendres d'"insòlita" la decisió del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV) de plantejar una qüestió d'inconstitucionalitat enfront del decret llei 3/2017 pel qual s'adopten mesures urgents per a l'aplicació, durant el curs 2017-2018, dels projectes lingüístics en els centres educatius, al mateix temps que ha assegurat que la Generalitat sempre ha complit amb els manaments judicials.
Un aula d'un col·legi
Un aula d'un col·legi
GVA - Archivo
Un aula d'un col·legi

Oltra s'ha pronunciat en aquests termes en la roda de premsa posterior al ple del Consell en ser preguntada per la recent decisió de la secció quarta de la sala contenciosa administrativa, que considera que la norma, aprovada pel Consell el passat mes de setembre, "no fa sinó mantindre el model lingüístic sobre l'ús del valencià en els ensenyaments no universitaris arreplegat en el decret 9/2017 que havia sigut suspès per l'alt tribunal mesos abans".

La consellera ha apuntat que sobre aquesta qüestió ja s'ha pronunciat la Conselleria d'Educació, si bé ha assenyalat per la seua banda que des de la Generalitat se seguirà treballant perquè a la Comunitat Valenciana es millore l'educació i la competència lingüística, recuperant la qualitat, més professorat i més formació, amb la finalitat de que condisc els alumnes acaben la seua etapa educativa dominen els tres idiomes. "I en això està entossudit el Consell", ha subratllat.

Oltra, que ha lamentat l'"intent de paralització del PP" de les millores perquè els xiquets tinguen més competència lingüística "després de fracassar en els seus 20 anys de Govern", ha demanat als 'populars' que "no posen pals en les rodes" en aquesta qüestió, que ha subratllat que "no afecta per a res" ningú de la comunitat educativa ni el funcionament dels centres.

En aquesta línia, ha defès que la Generalitat "ha complit en tot moment amb els manaments judicials" i ha afegit que qualsevol altra interpretació "s'ix de l'àmbit jurídic". "Jo sóc jurista i no puc més que qualificar d'insòlita la decisió del TSJCV per presentar una qüestió d'inconstitucionalitat sobre una norma derogada", ha manifestat.

"Se m'escapa l'explicació jurídica", ha admès, encara que ha rebutjat pronunciar-se sobre "juís de valor que conté". "Com crec que sobre uns altres no és bo, i menys en l'àmbit judicial, em guardaré l'opinió que tinc sobre ells, però en les resolucions judicials han d'estar absents els juís de valor", ha insistit, en al·lusió a l'"exigència de taxativitat i seguretat jurídica mínima que s'ha d'exigir a qualsevol resolució judicial".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento