Una mascletà "valenciana, clàssica i amb trons" de la Pirotècnia Nadal-Martí per al cinqué dia de les festes
Una mascletà "valenciana, clàssica i amb trons" de la Pirotècnia Nadal-Martí per al cinqué dia de les festes Europa Press

En el seu segon any participant en el programa oficial de dispars de Falles, la Pirotècnia Nadal-Martí de l'Olleria (València) ha emprat 102 quilos de pólvora, dels quals s'han destinat 40 al bombardeig aeri i al terratrèmol terrestre, amb un final atronador.

La mascletà ha anat creixent en trons, intensitat i ritme, i l'aeri s'ha conjugat amb el terrestre, amb la utilització de serpentines de color i trons, xiulets, i trons d'avís.

"La mascletà és tro", ha assegurat el dissenyador del cinqué dispar de l'any, Javier Nadal, encara que ha indicat que ha afegit "un poc" de digital per a "maquillar" el dispar, perquè "el lloc ho demana", però ha explicat que a ell no li agrada tant.

"He vingut a torejar amb altres ramaderies, però amb la meua ramaderia és la primera vegada que torege ací", ha explicat Nadal, que ha assegurat estar "content" amb el treball fet, ja que "li ha eixit el que volia fer".

Així mateix, Nadal s'ha mostrat "satisfet i més tranquil" després del dispar, perquè tot ha eixit segons el previst, encara que ha admès que estava "espantat" per les condicions climatològiques. "Quan venia cap ací queien gotes, però ha anat bé, estic tranquil i satisfet", ha sostingut.

Consulta aquí más noticias de València.