Comunitat Valenciana

CCOO i UGT auguren que la vaga del 8M serà "històrica" i marcarà "un abans i un després" en la lluita per la igualtat

  • VALÈNCIA, 1 (EUROPA PRESS)
Assemblea per la vaga del 8M a València
Assemblea per la vaga del 8M a València
EUROPA PRESS
Assemblea per la vaga del 8M a València

Els sindicats d'UGT i CCOO han assegurat aquest dijous que la vaga feminista del 8 de març "és ja un èxit" que ha aconseguit que en aquests moments s'estiga debatent sobre la bretxa salarial, sobre per què tots els indicadors d'ocupació perjudiquen sistemàticament la dones i sobre violència masclista.

De fet, han augurat que una mobilització "històrica" que esperen que marque "un abans i un després" en la lluita per la igualtat i faça "insostenible que es mire cap a un altre costat quan s'aborden temes de desigualtat de gènere".

Així ho han manifestat els secretaris generals de CCOO i UGT, Unai Sordo i Pepe Álvarez, en la roda de premsa prèvia a una assemblea per la vaga del 8M a València, en la qual també han intervingut la secretàries del la Dona de CCOO PV i d'UGT PV, Cloti Iborra i Pilar Mora.

En aquest sentit, Unai Sordo ha defès que la vaga del 8M està "plenament justificada" davant una bretxa salarial que fa que les dones cobren més d'un 30% menys que els homes, o davant el fet que el 75% de la contractació a temps parcial d'aquest país la patisquen les dones, que a més tenen unes carreres professionals més discontínues en part per uns "insuficients serveis públics i socials que fan que l'economia dels cuidats -dependència, xiquets, etc.- seguisca recaent a l'esquena de les dones".

El dirigent sindical de CCOO ha assenyalat que aquesta situació s'ha de "canviar des de les polítiques públiques, des dels Pressupostos Generals de l'Estat, des de les lleis i la cultura, amb un nou concepte hegemònic d'igualtat".

Sordo espera aconseguir que després del 8M "siguen insostenibles els discursos que miren cap a un altre costat, que diuen jo en açò no em fique, quan es parla d'igualtat i s'aborden temes de desigualtat de gènere". Confia que la vaga feminista siga "històrica" ja que segons ha dit, "hi ha una percepció creixent d'enorme injustícia social". I és que segons ha assegurat, "l'empobriment té rostre de dona".

En la mateixa línia, Pepe Álvarez ha augurat que la vaga del 8M

"marcarà un abans i un després" en la lluita per la igualtat i "la situació en aquest país serà diferent". "És de justícia", ha subratllat, enfront de la "discriminació" que pateix la dona "es mire per on es mire", ja siga en el salari, en el tipus de contracte pel 'sostre de cristall' que dificulta el seu accés a llocs directius.

ANUNCIEN QUE FORD PARARÀ EL 8M

Per la seua banda, la secretària de la Dona en CCOO PV, Cloti Iborra, ha anunciat que "gràcies a la força" sindical, "Ford i tot el seu polígon pararà el 8 de març". "És una gran notícia i ens felicitem d'ella", ha celebrat.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento