FGV incrementarà a 100 euros les sancions per viatjar sense bitllet
FGV incrementarà a 100 euros les sancions per viatjar sense bitllet EUROPA PRESS

Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) ha començat a implantar un conjunt de mesures per a reduir l'índex de frau que es registra en les línies en servei del TRAM d'Alacant i que també s'aplicaran en Metrovalència. Entre les mesures proposades, s'incrementa els suplements o sancions per viatjar sense títol de transport, que passaran de 50 a 100 euros, a partir del pròxim 1 d'abril.

A més es realitzarà una nova planificació i "intensificació" dels controls que de manera habitual es realitzen en trens i tramvies, comptant amb la col·laboració de la Policia Autonòmica, segons ha informat la Generalitat Valenciana en un comunicat.

Les mesures contra el frau també comprenen diferents accions organitzatives i tècniques, com la promoció de la targeta moneder TuiN en les seues diferents modalitats, la instal·lació progressiva de línies de validació en les estacions de superfície o l'automatització de l'obertura i tancament dels vestíbuls de superfície.

Aquest conjunt de mesures es complementaran amb les pròximes campanyes informatives i altres accions de conscienciació i comunicació que realitzarà l'empresa pública, amb l'objectiu d'informar als clients.

TRAM d'Alacant va tancar el passat exercici amb un índex de frau estimat del 3,86 per cent en el conjunt de les seues línies. Per part de Metrovalència, es va registrar en 2017 un índex de frau estimat del 2,74% en la xarxa.

Aquest percentatge representa la mitjana dels viatgers que accedeixen de manera irregular als trens i tramvies, i que són detectats en els controls que, de manera constant, realitza el personal de l'empresa, ha explicat la Generalitat.

En 2017, com a resultat dels diferents controls realitzats pel personal d'intervenció de FGV, a Alacant es van imposar un total de 1.708 suplements o sancions econòmiques i 8.559 en Metrovalència.

Consulta aquí más noticias de València.