Comunitat Valenciana

Tauroni, a punt d'eixir de presó, entrega el passaport després de demanar-ho el fiscal per risc de fugida

  • VALÈNCIA, 16 (EUROPA PRESS)
Augusto César Tauroni, durant el juí a València
Augusto César Tauroni, durant el juí a València
EUROPA PRESS
Augusto César Tauroni, durant el juí a València

Augusto César Tauroni, empresari a punt d'eixir de presó després de ser empresonat pel frau de subvencions al Tercer Món, ha entregat voluntàriament el seu passaport en el jutjat després de reclamar-ho el fiscal Anticorrupció per risc de fugida, segons ha pogut saber Europa Press.

Tauroni estava citat a declarar aquest divendres, en qualitat d'investigat, en el Jutjat d'Instrucció número 21 de València, en relació a la peça cinquena del cas Cooperació que indaga sobre com presumptament es van arreglar contractes informàtics entre 2008 i 2011. Hui també ha comparegut davant la jutgessa l'excap d'Informàtica de l'extinta conselleria d'Immigració.

L'empresari ha arribat a peu a la Ciutat de la Justícia, ja que estava gaudint d'un permís penitenciari. La seua condemna per la peça principal del cas Cooperació es compleix el pròxim 23 de febrer, dia en què quedarà finalment en llibertat.

A Tauroni li queden encara més fronts judicials oberts. En concret, diverses peces d'aquest mateix procediment. Per aquest motiu, abans de prendre-li declaració la jutgessa per la peça cinquena, el fiscal ha reclamat que se li retirara el passaport a l'investigat, se li prohibira eixir d'Espanya i compareguera setmanalment en el jutjat. Després d'escoltar-li, l'empresari ha afirmat que estava d'acord i ha entregat voluntàriament el passaport.

També ha comentat que tenia voluntat de col·laborar amb la justícia. No obstant açò, quan ha començat la seua compareixença ha afirmat que preferia acollir-se al seu dret a no declarar.

Després de Tauroni ha arribat el torn de l'excap d'Informàtica, qui ha constatat com presumptament es van arreglarels contractes informàtics. Ha explicat, segons ha pogut saber Europa Press, que va rebre ordres perquè els contractes s'adjudicaren a Dinamiz-e, empresa de Tauroni. Els ordes les rebia de l'exsecretària de la Conselleria, Tina Sanjuán, encara que creu que provenien de l'exconseller Rafael Blasco, ha indicat.

En el seu relat, ha exposat que com no es podien adjudicar directament els contractes a empreses de Tauroni per la relació d'"amistat" que aquest mantenia amb Blasco, es feia a través d'empreses pantalles, que es portaven el 7% de l'import total de les contractacions.

Així, ha assenyalat que ell s'encarregava de confeccionar els expedients, tal com li indicava Sanjuán, i calculava el benefici de Dinamiz-e per a sumar-ho a l'import. Després es va assabentar que el que es pagava als treballadors que feien els projectes era menor del que es contemplava inicialment.

LA CAUSA

Aquesta peça de Cooperació es va obrir pels delictes de prevaricació i malversació de cabals públics i en ella s'investiga com presumptament es van arreglar contractes perquè eixos serveis, adjudicats a Fujitsu i a altres dos empreses, acabaren sent subcontractats a les societats d'Augusto Tauroni.

Segons consta en el procediment, almenys set contractes per un import total de més d'un milió d'euros haurien sigut manipulats vulnerant els principis de transparència i lliure concurrència en la contractació pública.

Els contractes van ser adjudicats a tres empreses (Fujitsu España Service, Comteldat i Ibermática) que feien les vegades d'intermediàries i que després subcontractaven amb les empreses Dinamiz-e i S&C Vision i Análisis, al capdavant de les quals estava Tauroni o algun dels seus considerats testaferros.

La setmana vinent, el dia 23, estan citats a declarar davant la jutgessa, en la mateixa condició d'investigats, l'exconseller Rafael Blasco i l'exsecretària de la Conselleria, Tina Sanjuán. Tant Blasco com Sanjuán també van ser condemnats a presó per la peça principal del cas i es troben complint condemna en la presó valenciana de Picassent.

En total, en aquesta peça cinquena hi ha set investigats: Blasco, Tauroni, Llinares, Tina Sanjuán, l'excap d'àrea d'informàtica, un comercial de Fujitsu i un empleat de Tauroni.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento