Comunitat Valenciana

Bonig insta Puig a donar "un pas al capdavant" en finançament amb Susana Díaz si "no està emmanillat" per Compromís

  • La presidenta del PPCV, Isabel Bonig, ha instat aquest dijous al cap del Consell, Ximo Puig, a "fer un pas al capdavant" amb la presidenta de la Junta d'Andalusia, Susana Díaz, per a acordar un nou model de finançament autonòmic si és que "està lliure i no està emmanillat" per Compromís.

Bonig, en roda de premsa, ha assenyalat sobre aquest tema que en la passada reunió dels barons del PP per a arribar a un acord de mínims sobre el finançament autonòmic va traslladar al ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro, el mateix que defèn la socialista Susana Díaz, que "cal centrar-se a canviar el model de finançament" i que "no cal entrar en terrenys esvarosos ni enredar-nos en quitacions sí o no".

Per açò, ha assenyalat que igual que ha fet el PP, el secretari general dels socialistes, Pedro Sánchez, hauria de reunir els seus barons per a consensuar un document de mínims perquè "l'important" és arribar a un acord entre el PP i el PSOE per a "canviar el model" i "després ja s'estudiaran fórmules de reestructuració del deute o de condonació".

"Si Sánchez no ho fa que Puig faça un pas al capdavant amb Díaz per a establir amb les comunitats socialistes uns criteris per a negociar el nou model", ha reclamat i en eixe sentit ha celebrat tindre "la mateixa opinió" que la presidenta de la Junta perquè suposa que hi ha "voluntat política i ganes d'arribar a un acord".

Bonig, preguntada per si no creu que la Comunitat Valenciana mereix algun tipus de compensació per l'infrafinançament que ha patit els últims anys, ha replicat que més del 80 per cent del deute autonòmic és ja "de l'Estat".

En eixe sentit, ha explicat que com la Comunitat Valenciana no podia acudir a l'exterior a finançar-se l'Estat "li dóna els diners a cost zero o amb interessos molt baixos per sota de la mitjana nacional", la qual cosa ha permès "l'estalvi de quasi 700 milions". Així, ha assenyalat que amb el Pla de pagament a proveïdors ha rebut 44.500 milions d'euros.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento