Comunitat Valenciana

Rodríguez (PSPV) insta a viure amb "generositat" les postprimàries per a reforçar el "mateix" projecte de Puig i Sánchez

  • El portaveu del PSPV i president de la Diputació de València, Jorge Rodríguez, ha instat a viure amb "generositat" els moments posteriors a les primàries locals i comarcals celebrades el cap de setmana passat, amb l'objectiu de "reforçar" els projectes de la secretària general del PSPV en la província de València, Mercedes Caballero, del secretari general del PSPV, Ximo Puig, i del secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, que són "un mateix projecte".
Jorge Rodríguez en roda de premsa
Jorge Rodríguez en roda de premsa
EUROPA PRESS
Jorge Rodríguez en roda de premsa

"Tots els processos interns sempre deixen ferides en el camí, és inevitable perquè estàs contrastant projectes, prioritzant d'alguna manera a uns companys enfront d'uns altres i fent una elecció", ha admès Rodríguez, en ser preguntat en roda de premsa per si existeix malestar en el partit després dels processos de primàries. "Però això és el que decidim els militants socialistes", ha manifestat.

En aquest sentit, ha destacat que les primàries han deixat un escenari en el qual les comarques tenen un "temps intens" per a realitzar les llistes electorals, que és la "responsabilitat" d'enguany, a més de reforçar els projectes dels secretaris generals provincials, autonòmics i nacionals.

"OPTIMISME" EN EL NOU ANY

Rodríguez ha realitzat un balanç del baròmetre de 2017, després del qual en el PSPV encaren l'any amb "optimisme" davant la "molt bona valoració" del partit, amb una "clara imatge d'honradesa, estabilitat política i creixement econòmic" a la Comunitat Valenciana i la "confiança en què el futur serà encara millor", que és "el més important".

El portaveu del PSPV considera que els problemes que els valencians prioritzen en l'enquesta -l'atur, la sanitat, la corrupció i l'educació- "ratifiquen l'encert en les polítiques desenvolupades" pel govern del Botànic, ja que aquests han sigut els "eixos bàsics" sobre els quals ha treballat "des del primer moment".

En aquest sentit, ha destacat que, segons el baròmetre, la percepció és que el PSPV i Compromís són "els que més defenen als valencians", la qual cosa comporta una "bona valoració" del Consell amb un "saldo positiu" d'11,1 punts.

A més, Rodríguez ha recalcat les "expectatives positives" de la situació política a la Comunitat Valenciana, enfront del "pessimisme" en l'evolució del país, provocat per la "paràlisi amb la qual el govern de Rajoy té sotmesa al conjunt d'Espanya i, molt especialment, amb un càstig encara major a la Comunitat Valenciana".

Així mateix, ha destacat la dada de licitació d'obra pública en la Generalitat Valenciana en 2017, amb 362 milions d'euros, un 79% més que el govern espanyol, que ha licitat 202 milions d'euros.

La sanitat, l'ocupació i la corrupció són les principals preocupacions dels valencians, segons el Baròmetre 2017 de la Generalitat Valenciana, la primera enquesta d'aquestes característiques que el Consell presenta en aquesta legislatura, realitzada del 27 de novembre al 20 de desembre de 2017 a una mostra de 2.016 persones i que es va donar a conéixer la passada setmana.

L'enquesta assenyala que el 42,8 per cent dels valencians creu que el govern està tractant de resoldre els problemes dels valencians però "necessita més recursos". Així mateix, revelava que només el 17,8% coneix que el Consell està format per PSPV i Compromís; el 15,8% inclou també a Podem en l'executiu; el 15,3% creu que és el PSOE i altres partits; el 6,8% que només governen els socialistes; el 4,6% pensa que només governa Compromís i un 4,7% creu que a la Comunitat segueix estant el PP al capdavant. El 24,5% no sap o no contesta.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento