El Consell aprova la seua proposta sobre la reforma de la Constitució
El Consell aprova la seua proposta sobre la reforma de la Constitució EUROPA PRESS

El ple del Consell ha aprovat aquest divendres la 'Proposta Política sobre la Reforma de la Constitució Espanyola', un document que plasma la visió de l'Executiu valencià i que serà explicat pel president Ximo Puig quan acudisca a la comissió del Congrés en la qual s'ha d'abordar aquesta qüestió.

Segons ha explicat la vicepresidenta, Mónica Oltra, en el nivell polític "hi haurà negociacions" però l'objectiu d'aquest document és fixar la postura que defendrà el president valencià, perquè no siga "personal ni de partits, sinó del Consell". Així mateix, ha posat en valor que el valencià és "el primer govern autonòmic que s'ha pronunciat sobre com ha de ser la reforma constitucional".

Aquesta proposta "incideix que el model autonòmic actual està esgotant els seus límits i, per tant, provocant la falta de desenvolupament polític i de finançament harmònic, solidari i igual a les comunitats autònomes, la qual cosa suposa afeblir els sistemes de protecció social i incrementar la vulnerabilitat dels més febles".

Se centra, de manera prioritària, "en el que considera útil, just i necessari per a la ciutadania de la Comunitat Valenciana, sense entrar en conflicte ni ignorar les necessitats d'altres territoris", ha dit Oltra.

El document serà presentat "en els pròxims dies" en un acte en què participaran Ximo Puig, Mónica Oltra i el conseller de Transparència, Manuel Alcaraz.

Consulta aquí más noticias de València.