Comunitat Valenciana

Els professors associats de la UV reclamen a Educació que actue en la "resolució del problema" del col·lectiu

  • VALÈNCIA, 6 (EUROPA PRESS)
Concentració de professors associats davant la Conselleria
Concentració de professors associats davant la Conselleria
PLATAFORMA PDI ASSOCIAT UV
Concentració de professors associats davant la Conselleria

Els professors associats de la Universitat de València (UV) que des del 29 de gener mantenen una vaga indefinida per a exigir la millora de les seues condicions laborals han reclamat aquest dimarts a la Conselleria d'Educació que assumisca el seu paper i "responsabilitat" en la "resolució del problema" d'aquest col·lectiu, ja que, segons subratllen, "no és un problema de la Universitat de València, sinó de les universitats valencianes".

Així ho han asseverat a Europa Press fonts de la Plataforma del Personal Docent Investigador Associat de la Universitat de València després de mantindre una reunió amb la directora general d'Universitat que ha resultat, al seu juí, "decebedor".

"La conclusió de l'administració és que 'açò no va amb ells', que és una cosa que se circumscriu a la Universitat i, com cada universitat té autonomia, ha dissenyat el perfil del PDI associat de manera diferent", han resumit aquestes fonts. També s'ha manifestat al col·lectiu que com a resultat del terme de la negociació del conveni col·lectiu del personal laboral, que s'espera per a estiu, s'abordaran algunes de les reivindicacions.

Per a la plataforma d'associats aquesta resposta és insuficient i han tornat a recalcar davant els representants d'Educació les retribucions amb límits "indignes i miserables" que s'apliquen al col·lectiu. En aquesta línia, han recalcat que aquest problema no afecta només els docents de la UV, sinó "a 4.000 professors de les universitats públiques valencianes". "No és una qüestió de la Universitat de València, sinó de les universitats valencianes", han insistit.

Per açò, han reclamat al departament que dirigeix Vicent Marzà al fet que actue, ja que, en la seua opinió, té un "nivell important de responsabilitat en la resolució d'aquest problema".

CONCENTRACIÓ

Abans de la reunió, integrants de la plataforma han dut a terme davant la seu de la Conselleria una "concentració simbòlica" que repetiran dilluns que ve, quan està programat una trobada de la Mesa de Negociació entre la UV i els sindicats. Els professors acudiran a reivindicar el seu dret a formar part d'aquestes converses com a comité de vaga.

Aquests docents asseguren que mantindran l'aturada indefinida "fins que hi haja un principi de negociació, perquè el que no pot ser és que no existisca una proposta quan portem tres o quatre anys plantejant aquesta qüestió al Rectorat i és una situació indigna i insostenible".

Així mateix, han recordat que existeixen tres vies d'actuació, la negociadora, la de la mobilització i la judicial. En aquest sentit, han confirmat que "un grup de companys està estudiant la possibilitat d'interposar una demanda per la via civil" perquè es reconega la relació laboral existent per la concatenació de contractes durant tres anys consecutius i sobre qüestions salarials.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento