Comunitat Valenciana

Ribó sobre l'article del sou d'exedils: "Ho retirem perquè pot haver-hi un malentés"

  • L'alcalde de València, Joan Ribó, ha indicat aquest dilluns respecte a l'apartat del reglament del ple relatiu al sou que poden cobrar els exregidors que el seu grup, Compromís, ha decidit retirar-ho per a evitar un "malentés". Aquest article es referia als exedils que incorrerien en incompatibilitats per a treballar en el sector privat una vegada deixen el consistori.

"Ho retirem, pot haver malentès. És una traducció d'una llei estatal i no entenem tanta història", ha assenyalat respecte a aquesta decisió i les crítiques rebudes. Ribó s'ha pronunciat d'aquesta manera en declaracions als mitjans de comunicació durant la inauguració de Cevisama, preguntat per la proposta per a modificar aquest apartat del reglament del ple.

El primer edil ha explicat que, en la reunió celebrada aquesta jornada per a abordar aquest assumpte, Compromís tenia previst proposar la retirada de l'apartat, ja regulat per una norma d'àmbit estatal. Així mateix, ha afirmat que l'objectiu del seu grup és evitar les portes giratòries.

"Compromís va a proposar retirar l'article perquè és innecessari. És una traducció d'una llei que va ser la d'incompatibilitats per a evitar la portes giratòries i està contemplat en el reglament de la Llei de Règim Local", ha exposat Joan Ribó.

El responsable municipal ha destacat que "la proposta de reglament que va eixir d'Alcaldia va ser acceptada sense esmena per part dels partits del govern" al costat de Compromís, "tant PSPV com València en Comú".

Ha agregat, respecte a l'oposició, que "no es va presentar moció alternativa per part de Ciutadans" i que ha apuntat que si va haver-hi "moció alternativa del PP en el sentit d'ampliar aquesta possible indemnització no només a regidors que tinguen càrrecs de govern sinó a qualsevol", alguna cosa "que no és legal".

"HA MENTIT PER LA PRESSIÓ SOCIAL"

Pel seu costat, el grup municipal del PP ha indicat, en un comunicat, que "Ribó ha mentit per la pressió social que ha rebut els últims dies per a tapar la seua ficada de pota en intentar blindar el sou dels regidors del tripartit durant dos anys quan deixen el seu càrrec en l'Ajuntament".

Referent a açò, el portaveu del PP, Eusebio Monzó, ha manifestat que "és rotundament fals que el grup popular demanara en les al·legacions prèvies a la modificació del Reglament Orgànic al Ple que els regidors de l'oposició pogueren seguir cobrant el sou durant dos anys després de deixar els seus càrrecs en l'Ajuntament".

"Exigim a Ribó una rectificació immediata de les seues declaracions perquè menteix descaradament. El grup popular mai ha demanat que els nostres regidors pogueren cobrar després de deixar el seu càrrec en l'Ajuntament, entre altres coses perquè la Llei 3/2015, de 30 de març reguladora de l'alt càrrec de l'Administració de l'Estat en l'article 8 només parla de càrrecs que exercisquen una responsabilitat de govern", ha destacat Monzó.

L'edil ha explicat que "l'al·legació presentada per PP pretenia, única i exclusivament, que aquest reglament se cenyira estrictament al que estableix la llei estatal sobre alts càrrecs de l'administració".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento