Treball estén acta d'infracció a Air Nostrum per no respectar els descansos mínims dels seus tècnics de manteniment
Treball estén acta d'infracció a Air Nostrum per no respectar els descansos mínims dels seus tècnics de manteniment EUROPA PRESS

La Inspecció considera que, de les actuacions de comprovació realitzades, existeix una comissió d'una infracció administrativa de l'ordre social per la "transgressió de temps de descans setmanal i diari dels treballadors, tractant-se d'una infracció greu".

El sindicat CCOO PV ha assenyalat en un comunicat que aquesta situació "pot afectar la seguretat aèria i que constitueix un risc parar la salut d'aquest col·lectiu" i ha instat el Consell "a no subvencionar a empreses que no complisquen amb la legislació".

Segons la central sindical, "l'empresa aèria imposa, des de fa més de cinc anys, torns de treball que no respecten la legislació mínima ni el conveni col·lectiu dels tècnics de manteniment". "Açò provoca que l'acumulació d'esgotament, la falta de concentració, l'ansietat i els factors psicosocials, augmenten seriosament el risc d'errades en els treballs i inspeccions que aquest col·lectiu realitza de forma diària, podent arribar a afectar la seguretat aèria", ha afegit.

En aquesta línia, ha afegit que s'estableixen torns "en els quals només es descansa un dia a la setmana i els descansos diaris entre jornades es redueixen a huit hores". CCOO assegura que "porta anys" sol·licitant a l'empresa "que adaptara els torns a la legalitat, advertint d'aquest risc sense que l'empresa rectificara".

El sindicat ha recordat que va interposar una sol·licitud de mediació davant el Tribunal d'Arbitratge Laboral de la Comunitat Valenciana, que va ser rebutjada per l'empresa. Posteriorment, l'Audiència Nacional en 2016 va dictar sentència en la qual li va donar la raó encara que, segons assegura, l'empresa va seguir sense acatar-la "a pesar de ser d'obligat compliment" i la va recórrer davant el Tribunal Suprem, que va mantindre la resolució de primera instància.

"Encara així, Air Nostrum segueix sense modificar els torns", denuncia CCOO, que explica que per aquests motius s'ha vist obligada a denunciar davant la Inspecció de Treball la situació. El sindicat recalca que, a data de hui, l'empresa no s'ha reunit amb el Comité d'empresa per a proposar solucions i els torns dels treballadors per a l'any 2018 "segueixen incomplint la llei, el conveni i les sentències fermes".

Consulta aquí más noticias de València.