Comunitat Valenciana

Convocada la Comissió Bilateral perquè Govern i Consell tracten "discrepàncies" sobre el decret llei de plurilingüisme

  • El Govern i la Generalitat Valenciana han publicat l'acord pel qual s'obri la Comissió Bilateral en el si de la qual debatran les "discrepàncies" sobre el decret llei de l'Executiu autonòmic pel qual es van adoptar mesures urgents per a l'aplicació, durant el present curs escolar 2017-2018, dels projectes lingüístics dels centres educatius.
Vicent Marzà i Íñigo Méndez de Vigo en una imatge d'arxiu
Vicent Marzà i Íñigo Méndez de Vigo en una imatge d'arxiu
GENERALITAT VALENCIANA
Vicent Marzà i Íñigo Méndez de Vigo en una imatge d'arxiu

El Ministeri d'Educació, Cultura i Esport va informar a la fi del passat mes de setembre que havia sol·licitat al Ministeri de Presidència i Administracions Públiques que convocara la Comissió Bilateral de Cooperació entre l'Administració General de l'Estat i la Generalitat Valenciana per les "discrepàncies" sobre el decret llei de pluliringüisme, aprovat l'1 de setembre, abans de presentar un recurs davant el Tribunal Constitucional.

Cal recordar que el Consell va donar llum verd al decrete llei per a poder aplicar aquest curs els projectes lingüístics de centre en l'etapa d'Educació Infantil 3 anys, després que el Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV) suspenguera cautelarment el decret de plurilingüisme. Aquesta última norma ha sigut ja derogada pel Govern valencià i ara el nou 'full de ruta' en matèria d'ensenyament d'idiomes passa per la tramitació d'una proposició de llei impulsada pels partits que recolzen el govern del Botànic -PSPV, Compromís i Podem-.

La Comissió Bilateral que ara es convoca -l'acord de la qual ha sigut publicat hui tant pel Butlletí Oficial de l'Estat (BOE) com pel Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV)- "hauria d'adoptar l'acord sobre iniciació de negociacions per a resoldre les discrepàncies en relació amb el Decret-llei 3/2017 d'1 de setembre, del Consell, pel qual es van adoptar mesures urgents per a l'aplicació, durant el curs 2017-2018 dels projectes lingüístics de centre".

El secretari d'Estat d'Educació, Formació Professional i Universitats, Marcial Marín, ja va informar prèviament el conseller d'Educació de la Generalitat Valenciana, Vicent Marzà, en una conversa telefònica que l'administració central anava a donar aquest pas.

Les comissions bilaterals es convoquen per a tractar de solucionar una discrepància entre el Govern central i una comunitat autònoma abans de portar l'assumpte al Tribunal Constitucional.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento