Comunitat Valenciana

El primer regidor home trans de la Comunitat: "Seguim vencent l'estigma" però "falta molt camí per recórrer"

  • El primer regidor home trans de la Comunitat Valenciana, Guillem Montoro, ha celebrat que aquest col·lectiu avança "dia a dia" per a véncer "l'estigma i la transfobia". No obstant això, ha avisat que "encara falta molt camí per recórrer" per la igualtat de drets.
Guillem Montoro, Primer Home Trans Regidor De La Comunitat
Guillem Montoro, Primer Home Trans Regidor De La Comunitat
EUROPA PRESS
Guillem Montoro, Primer Home Trans Regidor De La Comunitat

El jove, de 22 anys, ha comparegut hui davant els mitjans de comunicació a l'Ajuntament del municipi valencià de Paiporta. Dijous que ve arreplegarà l'acta com a regidor de Transparència, Modernització i Participació Ciutadana i es convertirà així en el primer home transsexual regidor de la Comunitat.

Montoro, que ha estat acompanyat per l'alcaldessa de la localitat, Isabel Martín, i pel director general de l'Agència Valenciana d'Igualtat en la Diversitat, José de Lamo, ha asseverat: "Dia a dia seguim vencent l'estigma i la transfòbia, però sobretot la patologització de les nostres entitats. Igual que amb l'homosexualitat, segueix havent-hi un llarg camí per recórrer".

A més, ha afegit que "és important que els joves que estan a les seues cases vegen a una persona que és visible i se n'adonen que no passa res".

"Del que no es parla, no existeix, -ha continuat- i la realitat és que les persones trans formem part d'aquesta societat, però encara som ciutadans i ciutadanes de segona, històricament maltractades i oblidades. Com a persona trans, ara tinc l'oportunitat de portar el col·lectiu a un lloc de representació publica en la política valenciana, on la meua veu siga escoltada i posada en valor".

En la mateixa línia, ha argumentat que, per a aconseguir "la igualtat real", les persones transsexuals han de "fer-se visibles en tots els àmbits, eixir al carrer, lluitar contra la discriminació i seguir reivindicant drets". "Volem ser ciutadans i ciutadanes de primera. És hora que les persones trans siguem tractades amb la dignitat que mereixem", ha sentenciat.

"M'HAN DIT COSES COM ANTINATURA"

Durant la seua compareixença, ha denunciat insults a través de Twitter per anunciar el seu nou càrrec. "Durant l'últims dies se m'ha qüestionat la necessitat de fer-ho públic pel fet de ser trans", ha manifestat, al mateix temps que ha declarat que continua "patint actes de transfobia".

"M'han dit coses com ser antinatura o no normal, com si fóra ciutadà de segona. Se segueix pensant que la transsexualitat és una cosa de la qual avergonyir-se", ha lamentat.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento