El primer regidor home trans de la Comunitat: "Seguim vencent l'estigma" però "falta molt camí per recórrer"
El primer regidor home trans de la Comunitat: "Seguim vencent l'estigma" però "falta molt camí per recórrer" EUROPA PRESS

El jove, de 22 anys, ha comparegut hui davant els mitjans de comunicació a l'Ajuntament del municipi valencià de Paiporta. Dijous que ve arreplegarà l'acta com a regidor de Transparència, Modernització i Participació Ciutadana i es convertirà així en el primer home transsexual regidor de la Comunitat.

Montoro, que ha estat acompanyat per l'alcaldessa de la localitat, Isabel Martín, i pel director general de l'Agència Valenciana d'Igualtat en la Diversitat, José de Lamo, ha asseverat: "Dia a dia seguim vencent l'estigma i la transfòbia, però sobretot la patologització de les nostres entitats. Igual que amb l'homosexualitat, segueix havent-hi un llarg camí per recórrer".

A més, ha afegit que "és important que els joves que estan a les seues cases vegen a una persona que és visible i se n'adonen que no passa res".

"Del que no es parla, no existeix, -ha continuat- i la realitat és que les persones trans formem part d'aquesta societat, però encara som ciutadans i ciutadanes de segona, històricament maltractades i oblidades. Com a persona trans, ara tinc l'oportunitat de portar el col·lectiu a un lloc de representació publica en la política valenciana, on la meua veu siga escoltada i posada en valor".

En la mateixa línia, ha argumentat que, per a aconseguir "la igualtat real", les persones transsexuals han de "fer-se visibles en tots els àmbits, eixir al carrer, lluitar contra la discriminació i seguir reivindicant drets". "Volem ser ciutadans i ciutadanes de primera. És hora que les persones trans siguem tractades amb la dignitat que mereixem", ha sentenciat.

"M'HAN DIT COSES COM ANTINATURA"

Durant la seua compareixença, ha denunciat insults a través de Twitter per anunciar el seu nou càrrec. "Durant l'últims dies se m'ha qüestionat la necessitat de fer-ho públic pel fet de ser trans", ha manifestat, al mateix temps que ha declarat que continua "patint actes de transfobia".

"M'han dit coses com ser antinatura o no normal, com si fóra ciutadà de segona. Se segueix pensant que la transsexualitat és una cosa de la qual avergonyir-se", ha lamentat.

Consulta aquí más noticias de València.