Comunitat Valenciana

Si es condemna a les empreses implicades en Gürtel, hauran d'estar "mirades amb lupa"

  • Este divendres ha demanat deixar treballar la justícia i esperar a veure el resultat del procediment. "Ha d'haver-hi una sentència primer", ha dit.
  • La vicepresidenta recorda que l'actual Consell ha posat en marxa filtres de control com el sistema d'alertes primerenques per a previndre la corrupció.
  • "Això ara no passa ni ha de tornar a passar mai més en aquesta comunitat, no vull tornar a avergonyir-me com a ciutadana valenciana", assenyala.
Oltra en la roda de premsa després del ple del Consell
Oltra en la roda de premsa després del ple del Consell
EUROPA PRESS
Oltra en la roda de premsa després del ple del Consell

La vicepresidenta de la Generalitat Valenciana, Mónica Oltra, ha instat aquest divendres a esperar la sentència del cas Gürtel sobre el presumpte finançament il·legal del PPCV i veure si condemna a les empreses els responsables de les quals van reconéixer els pagaments en 'b'. En aquest cas "hauran d'estar mirades amb lupa", però el que no es pot fer si no s'estableix una limitació legal és limitar des de l'administració "una cosa que no ha limitat la legalitat", perquè seria "anar en contra de la llei".

Així s'ha pronunciat Oltra en la roda de premsa posterior al ple del Consell en ser preguntada sobre si existeix voluntat d'atendre la petició de Podem de realitzar una inspecció per a veure si existeixen contractes públics amb empreses vinculades a la corrupció.

"Estem oberts a qualsevol petició que qualsevol grup faça", ha indicat, però ha demanat deixar treballar la justícia i esperar a veure el resultat del procediment. "Ha d'haver-hi una sentència primer", ha dit, i analitzar els seus termes i si estableix limitacions a les empreses o es deriva per a elles algun tipus de responsabilitat penal. "Cal anar pas a pas", ha incidit, considerant en tot cas que "és d'esperar" que després de la confessió la sentència siga condemnatòria.

Més enllà d'eixa petició de "prudència", ha recordat que l'actual Consell ha posat en marxa filtres de control com el sistema d'alertes primerenques per a previndre la corrupció perquè "una vegada van nou empresaris a l'Audiència Nacional a dir que, efectivament, van finançar de manera presumptament il·legal a un partit polític que estava en el govern ja hem fracassat col·lectivament".

"Això ara no passa ni ha de tornar a passar mai més en aquesta comunitat, no vull tornar a avergonyir-me com a ciutadana valenciana sentint a una persona dir que se'ls deia que o contractaven amb aquesta empresa que és amic de no sé qui o no aneu a cobrar; això a mi em fa vergonya i a la majoria de valencians també", ha dit, per a demanar també que "retornen els diners".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento